HP en Microsoft gaan samen private en publieke cloudoplossingen aanbieden aan bedrijven en overheden. Beide leveranciers hebben hiertoe een vierjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten. Centraal in de samenwerking staat de verkoop van de Microsoft Office 365-productiviteitssoftware.

Microsoft en HP bieden drie oplossingen aan. Op de eerste plaats 'Private Cloud', dat HP Enterprise Cloud Services combineert met producten van Microsoft zoals Exchange Server 2010, Sharepoint Server 2010 en Lync Server 2010. Deze oplossingen worden aangeboden vanuit HP-datacenters.

Daarnaast is er 'Public Cloud', dat grotendeels bestaat uit Microsoft Office 365-software en Microsoft's Office-samenwerkings- en -productiviteitstools. Public Cloud wordt via de datacenters van Microsoft aangeboden.

Tenslotte is er de 'Hybrid Solution'. Hierbij verkoopt HP de Microsoft Office365-software in combinatie met HP Enterprise-cloudservices.

Grote spelers

HP en Microsoft-ingenieurs zullen samenwerken om de nieuwe oplossingen uit te rollen, te ondersteunen en te verbeteren. Vanaf december 2011 zijn de diensten beschikbaar in Australië, Canada, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Daarna worden de diensten in de rest van Europa uitgerold, al is het nog niet duidelijk wanneer precies.

De twee technologiegiganten mikken vooral op grote spelers met hun gezamenlijke aanbod. "Grote organisaties zijn erg veeleisend wat functionaliteit en service betreft", oppert VP Workplace Services bij HP Enterprise Services Brandt Faatz.

"HP en Microsoft bieden een antwoord met een flexibel aanbod van algemene, kostenefficiënte en cloud gebaseerde productiviteitsoplossingen die draaien op de laatste technologieën."

HP en Microsoft gaan samen private en publieke cloudoplossingen aanbieden aan bedrijven en overheden. Beide leveranciers hebben hiertoe een vierjarige samenwerkingsovereenkomst gesloten. Centraal in de samenwerking staat de verkoop van de Microsoft Office 365-productiviteitssoftware.Microsoft en HP bieden drie oplossingen aan. Op de eerste plaats 'Private Cloud', dat HP Enterprise Cloud Services combineert met producten van Microsoft zoals Exchange Server 2010, Sharepoint Server 2010 en Lync Server 2010. Deze oplossingen worden aangeboden vanuit HP-datacenters.Daarnaast is er 'Public Cloud', dat grotendeels bestaat uit Microsoft Office 365-software en Microsoft's Office-samenwerkings- en -productiviteitstools. Public Cloud wordt via de datacenters van Microsoft aangeboden.Tenslotte is er de 'Hybrid Solution'. Hierbij verkoopt HP de Microsoft Office365-software in combinatie met HP Enterprise-cloudservices.Grote spelersHP en Microsoft-ingenieurs zullen samenwerken om de nieuwe oplossingen uit te rollen, te ondersteunen en te verbeteren. Vanaf december 2011 zijn de diensten beschikbaar in Australië, Canada, Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. Daarna worden de diensten in de rest van Europa uitgerold, al is het nog niet duidelijk wanneer precies.De twee technologiegiganten mikken vooral op grote spelers met hun gezamenlijke aanbod. "Grote organisaties zijn erg veeleisend wat functionaliteit en service betreft", oppert VP Workplace Services bij HP Enterprise Services Brandt Faatz."HP en Microsoft bieden een antwoord met een flexibel aanbod van algemene, kostenefficiënte en cloud gebaseerde productiviteitsoplossingen die draaien op de laatste technologieën."