Volgens bronnen van The Register zou HPE 3,8 tot 3,9 miljard dollar op tafel leggen voor Simplivity. Die laatste specialiseert zich op hyper-converged infrastructure appliance of HCIA, momenteel de grootste groeimarkt in opslag.

Ook HP Enterprise is al actief met HCIA, net zoals Dell en Cisco, maar een overname zou de producten van beide bedrijven onderling kunnen versterken. Al geven HP noch Simplivity commentaar op de zaak.

Simplivity bestaat sinds 2009. Sinds 2014 is het bedrijf ook in ons land actief.

The Register ziet in de overname bovendien een signaal dat HP Enterprise weer wil groeien. Na de mislukte overname van Autonomy (dat achteraf veel minder waard bleek te zijn) en de verschillende ontslagrondes van de afgelopen jaren.

Volgens bronnen van The Register zou HPE 3,8 tot 3,9 miljard dollar op tafel leggen voor Simplivity. Die laatste specialiseert zich op hyper-converged infrastructure appliance of HCIA, momenteel de grootste groeimarkt in opslag. Ook HP Enterprise is al actief met HCIA, net zoals Dell en Cisco, maar een overname zou de producten van beide bedrijven onderling kunnen versterken. Al geven HP noch Simplivity commentaar op de zaak.Simplivity bestaat sinds 2009. Sinds 2014 is het bedrijf ook in ons land actief.The Register ziet in de overname bovendien een signaal dat HP Enterprise weer wil groeien. Na de mislukte overname van Autonomy (dat achteraf veel minder waard bleek te zijn) en de verschillende ontslagrondes van de afgelopen jaren.