HP gaat onder de vlag van 'hybrid delivery' vanaf volgende maand ook cloud services leveren aan grote bedrijven.

Op een persconferentie in Genève heeft HP vandaag zijn strategie rond cloud computing toegelicht. Het bedrijf wil grote bedrijven niet alleen helpen met het uitbouwen van infrastructuur, het bouwen van een cloudomgeving en het beveiligen en managen van deze hybride oplossingen, maar wil voortaan ook zélf enterprise cloud services gaan leveren. Het gaat dan naast de evidente computingdiensten meer bepaald om onder meer mail- en messaging, erp-, crm-, en databaseservices.

De cloud services zullen geleverd worden vanuit de 'converged data centers' van HP. "Het gaat om oplossingen die private clouds combineren met bestaande infrastructuur en eventuele public clouds, en die ontworpen zijn voor pure productiedoeleinden. Klanten kunnen daarbij zelf kiezen welk platform ze gebruiken, bijvoorbeeld Windows Azure of een gevirtualiseerde omgeving", verduidelijkt John Breen, portfolio lead cloud & utility services bij HP emea. Hij legt naast evidente punten als security, governance en privacy ook sterk de nadruk op de ingebouwde sla's. "We doen dat al decennia lang voor onze outsourcingmodellen. Het is maar evident dat we dat ook voor cloudtoepassingen doen. Grote bedrijven hebben dat nodig", aldus Breen.

De lancering van 'enterprise class' cloud services sluit aan op de eerdere aankondiging in augustus vorig jaar van het CloudStart-programma: zeg maar een bouwdoos van hard- en software en consultingdiensten waarmee bedrijven relatief snel een interne cloud kunnen opzetten. HP CloudSystem is dan weer een overkoepelend geïntegreerd systeem om services te bouwen, managen, en gebruiken over private, publieke en hybride clouds. "HP heeft de enterprise ervaring, het portfolio en een global service delivery organisatie die onze klanten door deze transformatie zal leiden", klinkt het strijdvaardig uit de mond van Ann Livermore, executive vice president bij HP enterprise business.

HP gaat onder de vlag van 'hybrid delivery' vanaf volgende maand ook cloud services leveren aan grote bedrijven. Op een persconferentie in Genève heeft HP vandaag zijn strategie rond cloud computing toegelicht. Het bedrijf wil grote bedrijven niet alleen helpen met het uitbouwen van infrastructuur, het bouwen van een cloudomgeving en het beveiligen en managen van deze hybride oplossingen, maar wil voortaan ook zélf enterprise cloud services gaan leveren. Het gaat dan naast de evidente computingdiensten meer bepaald om onder meer mail- en messaging, erp-, crm-, en databaseservices. De cloud services zullen geleverd worden vanuit de 'converged data centers' van HP. "Het gaat om oplossingen die private clouds combineren met bestaande infrastructuur en eventuele public clouds, en die ontworpen zijn voor pure productiedoeleinden. Klanten kunnen daarbij zelf kiezen welk platform ze gebruiken, bijvoorbeeld Windows Azure of een gevirtualiseerde omgeving", verduidelijkt John Breen, portfolio lead cloud & utility services bij HP emea. Hij legt naast evidente punten als security, governance en privacy ook sterk de nadruk op de ingebouwde sla's. "We doen dat al decennia lang voor onze outsourcingmodellen. Het is maar evident dat we dat ook voor cloudtoepassingen doen. Grote bedrijven hebben dat nodig", aldus Breen. De lancering van 'enterprise class' cloud services sluit aan op de eerdere aankondiging in augustus vorig jaar van het CloudStart-programma: zeg maar een bouwdoos van hard- en software en consultingdiensten waarmee bedrijven relatief snel een interne cloud kunnen opzetten. HP CloudSystem is dan weer een overkoepelend geïntegreerd systeem om services te bouwen, managen, en gebruiken over private, publieke en hybride clouds. "HP heeft de enterprise ervaring, het portfolio en een global service delivery organisatie die onze klanten door deze transformatie zal leiden", klinkt het strijdvaardig uit de mond van Ann Livermore, executive vice president bij HP enterprise business.