Technologiereus HP zou tussen de 25.000 en 30.000 jobs willen wegsnijden. Dat zeggen verscheidene bronnen aan persagentschap Reuters en aan The Wall Street Journal.

Het gaat om 8 à 10 procent van het personeelsbestand. De herstructurering - een beslissing die volgens de Amerikaanse bronnen overigens nog niet finaal zou zijn - heeft als doel HP af te slanken en zo weer op het juiste groeipad te zetten. De beslissing zou ten dele een gevolg kunnen zijn van het samenvoegen van de printer- en pc-poot van het bedrijf, een knoop die ceo Meg Whitman niet zo lang geleden doorhakte.

Wereldwijd werken er ruim 324.000 mensen bij HP. In de Belux-poot zijn dat er zowat 2600. Na de samenvoeging van HP en EDS moesten in ons land al zowat 200 jobs verdwijnen.

Technologiereus HP zou tussen de 25.000 en 30.000 jobs willen wegsnijden. Dat zeggen verscheidene bronnen aan persagentschap Reuters en aan The Wall Street Journal. Het gaat om 8 à 10 procent van het personeelsbestand. De herstructurering - een beslissing die volgens de Amerikaanse bronnen overigens nog niet finaal zou zijn - heeft als doel HP af te slanken en zo weer op het juiste groeipad te zetten. De beslissing zou ten dele een gevolg kunnen zijn van het samenvoegen van de printer- en pc-poot van het bedrijf, een knoop die ceo Meg Whitman niet zo lang geleden doorhakte. Wereldwijd werken er ruim 324.000 mensen bij HP. In de Belux-poot zijn dat er zowat 2600. Na de samenvoeging van HP en EDS moesten in ons land al zowat 200 jobs verdwijnen.