Hoewel IBM qua omzet nog heerst over de servermarkt, loopt HP almaar meer in op Big Blue. Qua aantal verkochte exemplaren is HP zelfs al veruit marktleider.

Het aantal verkochte servers steeg in 2007 met 7,4 procent tot 8,8 miljoen stuks. Dat bracht bij de fabrikanten in totaal 3,8 procent meer omzet in het laatje. De servermarkt was in 2007 zo goed voor 54,8 miljard dollar inkomsten. Dat blijkt uit cijfers van Gartner.

Omzetgewijs blijft IBM de nummer 1 op de servermarkt met 17 miljard dollar of een marktaandeel van 31,1 procent. Het bedrijf wordt echter langzaam maar zeker bijgebeend door HP dat nu al 15,5 miljard dollar verdiende aan z'n servers, goed voor een marktaandeel van 28,3 procent. IBM groeide nauwelijks (+ 0,8 %) terwijl HP met 8,8 procent omzetgroei nog heel wat dynamiek vertoont.

Bij IBM kon de groei in verkoop van System x en System p nog net de daling bij System z en System i goedmaken.

Opvallend is voorts de mooie groei van Dell (+ 13%), dat qua omzet nu Sun voorbijsteekt. Het bedrijf is zo derde met een omzet van 6,2 miljard dollar of een aandeel van 11,4 procent.

HP blijft het meeste servers aan de man brengen. Het loopt met een groei van 16,6 procent zelfs uit op z'n naaste concurrenten, Dell en IBM. HP verkocht 2,6 miljoen servers, goed voor 29,8 procent van de markt. Dell verkocht bijna 1,9 miljoen stuks en IBM zo'n 1,3 miljoen exemplaren. Bij HP zit de schwung vooral in de ProLiant, Integrity en de Non Stop gamma's.

Op de bladeservermarkt blijft het HP en IBM alom. Samen zijn ze daar goed voor 78 procent van de wereldwijde omzet. De groei op die markt is erg goed, + 44,5 procent in omzet en +19,9 procent in stuks.

Hoewel IBM qua omzet nog heerst over de servermarkt, loopt HP almaar meer in op Big Blue. Qua aantal verkochte exemplaren is HP zelfs al veruit marktleider. Het aantal verkochte servers steeg in 2007 met 7,4 procent tot 8,8 miljoen stuks. Dat bracht bij de fabrikanten in totaal 3,8 procent meer omzet in het laatje. De servermarkt was in 2007 zo goed voor 54,8 miljard dollar inkomsten. Dat blijkt uit cijfers van Gartner. Omzetgewijs blijft IBM de nummer 1 op de servermarkt met 17 miljard dollar of een marktaandeel van 31,1 procent. Het bedrijf wordt echter langzaam maar zeker bijgebeend door HP dat nu al 15,5 miljard dollar verdiende aan z'n servers, goed voor een marktaandeel van 28,3 procent. IBM groeide nauwelijks (+ 0,8 %) terwijl HP met 8,8 procent omzetgroei nog heel wat dynamiek vertoont. Bij IBM kon de groei in verkoop van System x en System p nog net de daling bij System z en System i goedmaken. Opvallend is voorts de mooie groei van Dell (+ 13%), dat qua omzet nu Sun voorbijsteekt. Het bedrijf is zo derde met een omzet van 6,2 miljard dollar of een aandeel van 11,4 procent. HP blijft het meeste servers aan de man brengen. Het loopt met een groei van 16,6 procent zelfs uit op z'n naaste concurrenten, Dell en IBM. HP verkocht 2,6 miljoen servers, goed voor 29,8 procent van de markt. Dell verkocht bijna 1,9 miljoen stuks en IBM zo'n 1,3 miljoen exemplaren. Bij HP zit de schwung vooral in de ProLiant, Integrity en de Non Stop gamma's. Op de bladeservermarkt blijft het HP en IBM alom. Samen zijn ze daar goed voor 78 procent van de wereldwijde omzet. De groei op die markt is erg goed, + 44,5 procent in omzet en +19,9 procent in stuks.