HP had zijn Apple iPad-concurrent 'Slate' - ook een tablet-pc - eigenlijk al twee jaar geleden op de markt kunnen brengen. Dat zegt HP-technologiebaas Phil McKinney nu.

McKinney stelde dat in een interview met persbureau ANP. "Het verschil tussen goed en beter is de timing. De markt is er nu pas klaar voor." Toch heeft de buitenwereld voorlopig nog enkel een prototype kunnen aanschouwen. McKinney bevestigt dat er "nog wat laatste aanpassingen nodig zijn." HP stelde de Slate voor het eerst voor samen met Microsoft op de technologiebeurs CES.

"Als we de Slate twee jaar geleden op de markt hadden gebracht, had deze moeten werken op Windows Vista", zei McKinney nog. "We wisten al dat Windows 7 eraan kwam en dat dat beter geschikt was voor het werken met een aanraakscherm." Ook de krantenwereld was toen nog niet klaar voor een tablet-aanbod.

Naast Apple en HP zouden ook Sony en Samsung aan een tablet werken. De Apple iPad komt in april op de markt. Voor HP zal dat wat te vroeg zijn. "We zouden het apparaat al op de markt kunnen brengen, maar dan kan je er nog weinig mee", stelt McKinney. "Kranten en tijdschriften moeten applicaties hebben die ervoor geschikt zijn en het besturingssysteem moet goed werken. Je moet net zo goed kunnen internetten als op een laptop."

HP had zijn Apple iPad-concurrent 'Slate' - ook een tablet-pc - eigenlijk al twee jaar geleden op de markt kunnen brengen. Dat zegt HP-technologiebaas Phil McKinney nu. McKinney stelde dat in een interview met persbureau ANP. "Het verschil tussen goed en beter is de timing. De markt is er nu pas klaar voor." Toch heeft de buitenwereld voorlopig nog enkel een prototype kunnen aanschouwen. McKinney bevestigt dat er "nog wat laatste aanpassingen nodig zijn." HP stelde de Slate voor het eerst voor samen met Microsoft op de technologiebeurs CES. "Als we de Slate twee jaar geleden op de markt hadden gebracht, had deze moeten werken op Windows Vista", zei McKinney nog. "We wisten al dat Windows 7 eraan kwam en dat dat beter geschikt was voor het werken met een aanraakscherm." Ook de krantenwereld was toen nog niet klaar voor een tablet-aanbod. Naast Apple en HP zouden ook Sony en Samsung aan een tablet werken. De Apple iPad komt in april op de markt. Voor HP zal dat wat te vroeg zijn. "We zouden het apparaat al op de markt kunnen brengen, maar dan kan je er nog weinig mee", stelt McKinney. "Kranten en tijdschriften moeten applicaties hebben die ervoor geschikt zijn en het besturingssysteem moet goed werken. Je moet net zo goed kunnen internetten als op een laptop."