Algemeen directeur Mark Hurd van ict-leverancier HP heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de zaken van zijn bedrijf in Europa. "We zouden echt willen zien dat de Europese markt weer wat sterker zou worden", zei hij tijdens de presentatie van HP's derdekwartaalcijfers.

Wereldwijd boekte het bedrijf een nettowinst van 1,6 miljard dollar bij een omzet van 27,5 miljard. De omzet was ruim 2 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar. In Europa daalde de omzet in de maanden mei, juni en juli 2009 naar 9,9 miljard dollar. Dat is 12 procent lager dan dezelfde periode in 2008. In Noord- en Zuid-Amerika kwam de omzet uit op 12,6 miljard dollar, een groei van 8 procent. Volgens topman Hurd merkt zijn bedrijf een stabilisering op de Amerikaanse markt en een sterk groeiende vraag naar hardware in China.

De positieve geluiden geven Hurd echter geen aanleiding om de verwachtingen voor het gehele jaar 2009 bij te stellen. "De stabilisering die we in de markt beginnen te zien geeft ons hoop, maar voorlopig zou ik het nog geen omslagpunt noemen", aldus de directeur. Het bedrijf verwacht desalniettemin voor 2009 wereldwijd een omzetstijging van 8 procent.

De dienstverleningstak van het bedrijf, HP Services, is veruit de grootste groeier binnen HP. De omzet groeide met maar liefst 93 procent naar 8,5 miljard dollar. Dat komt voornamelijk doordat EDS nu is meegenomen in de cijfers. De dienstverlener werd halverwege augustus 2008 overgenomen door HP. De integratie van EDS in HP ligt voor op schema, meldt het kwartaalverslag.

Andere grote divisies van HP boekten forse omzetdalingen. Zo boekte Enterprise Storage en Servers (ESS) 23 procent minder omzet en kwam uit op 3,7 miljard dollar. De Imaging and Printing Group (IPG), na HP Services de grootste tak, sloot het kwartaal met een omzet van 5,7 miljard dollar, 20 procent minder.

In juni 2009 gaf HP aan wereldwijd 2 procent van de ruim 320.000 banen te schrappen. De 6400 afvloeiingen komen nog eens boven op de 25.000 jobs die HP schrapte na een reorganisatie in oktober.

In samenwerking met Computable

Algemeen directeur Mark Hurd van ict-leverancier HP heeft zijn bezorgdheid uitgesproken over de zaken van zijn bedrijf in Europa. "We zouden echt willen zien dat de Europese markt weer wat sterker zou worden", zei hij tijdens de presentatie van HP's derdekwartaalcijfers. Wereldwijd boekte het bedrijf een nettowinst van 1,6 miljard dollar bij een omzet van 27,5 miljard. De omzet was ruim 2 procent lager dan dezelfde periode vorig jaar. In Europa daalde de omzet in de maanden mei, juni en juli 2009 naar 9,9 miljard dollar. Dat is 12 procent lager dan dezelfde periode in 2008. In Noord- en Zuid-Amerika kwam de omzet uit op 12,6 miljard dollar, een groei van 8 procent. Volgens topman Hurd merkt zijn bedrijf een stabilisering op de Amerikaanse markt en een sterk groeiende vraag naar hardware in China. De positieve geluiden geven Hurd echter geen aanleiding om de verwachtingen voor het gehele jaar 2009 bij te stellen. "De stabilisering die we in de markt beginnen te zien geeft ons hoop, maar voorlopig zou ik het nog geen omslagpunt noemen", aldus de directeur. Het bedrijf verwacht desalniettemin voor 2009 wereldwijd een omzetstijging van 8 procent. De dienstverleningstak van het bedrijf, HP Services, is veruit de grootste groeier binnen HP. De omzet groeide met maar liefst 93 procent naar 8,5 miljard dollar. Dat komt voornamelijk doordat EDS nu is meegenomen in de cijfers. De dienstverlener werd halverwege augustus 2008 overgenomen door HP. De integratie van EDS in HP ligt voor op schema, meldt het kwartaalverslag. Andere grote divisies van HP boekten forse omzetdalingen. Zo boekte Enterprise Storage en Servers (ESS) 23 procent minder omzet en kwam uit op 3,7 miljard dollar. De Imaging and Printing Group (IPG), na HP Services de grootste tak, sloot het kwartaal met een omzet van 5,7 miljard dollar, 20 procent minder. In juni 2009 gaf HP aan wereldwijd 2 procent van de ruim 320.000 banen te schrappen. De 6400 afvloeiingen komen nog eens boven op de 25.000 jobs die HP schrapte na een reorganisatie in oktober. In samenwerking met Computable