Met de overname krijgt HP belangrijke laserprinttechnologie in handen. Het gaat om de grootste overname voor het bedrijf sinds HP Inc vorig jaar afsplitste van technologiebedrijf HP Enterprises.

De markt voor printers en computers krimpt, onder meer doordat mensen voor steeds meer taken hun smartphone gebruiken en steeds minder uitprinten. Met de technologie van Samsung kan het bedrijf zich meer gaan richten op professionele kopieerapparaten voor bedrijven. Die markt is nu vooral in handen van Xerox.

(ANP/WK)

Met de overname krijgt HP belangrijke laserprinttechnologie in handen. Het gaat om de grootste overname voor het bedrijf sinds HP Inc vorig jaar afsplitste van technologiebedrijf HP Enterprises.De markt voor printers en computers krimpt, onder meer doordat mensen voor steeds meer taken hun smartphone gebruiken en steeds minder uitprinten. Met de technologie van Samsung kan het bedrijf zich meer gaan richten op professionele kopieerapparaten voor bedrijven. Die markt is nu vooral in handen van Xerox.(ANP/WK)