Inktpatronen van HP zijn uitgerust met een speciale chip waardoor de printer de echtheid kan controleren. Afgelopen maart zou er een update zijn uitgerold naar de printers die sinds 13 september actief is en er voor zorgt dat andere merken, ook al zijn ze technisch identiek, niet langer compatibel waren.

HP houdt vol dat firmware in het belang van de gebruiker was. Die moest er namelijk voor zorgen dat de niet door HP gemaakte inktpatronen, die volgens het bedrijf mogelijk schadelijk zijn voor de printers en gebruikers een minder goede ervaring bieden, buiten de deur gehouden kunnen worden.

(ANP/WK)

Inktpatronen van HP zijn uitgerust met een speciale chip waardoor de printer de echtheid kan controleren. Afgelopen maart zou er een update zijn uitgerold naar de printers die sinds 13 september actief is en er voor zorgt dat andere merken, ook al zijn ze technisch identiek, niet langer compatibel waren.HP houdt vol dat firmware in het belang van de gebruiker was. Die moest er namelijk voor zorgen dat de niet door HP gemaakte inktpatronen, die volgens het bedrijf mogelijk schadelijk zijn voor de printers en gebruikers een minder goede ervaring bieden, buiten de deur gehouden kunnen worden.(ANP/WK)