Onder de naam Cloud28+ lanceert Hewlett Packard een catalogus van clouddiensten. Het gaat niet om een aanbod van HP maar van verschillende Europese en niet-Europese spelers, maar wel met de focus op klanten in de EU. Zo wil het bedrijf naar eigen zeggen de drempels voor cloudadoptie weghalen, een van die drempels is het feit dat Europa geen eengemaakte markt is, maar een opsomming van 28 landen en dat maakt de juiste partners vinden volgens het bedrijf niet evident.

Onder de catalogus zit ook een certificatieplan voor de betrokken partners. Zo moeten klanten makkelijk en transparant kunnen zien welke diensten ze waar best afnemen en welke spelers aan welke eisen voldoen, bijvoorbeeld rond beveiliging of privacy. Zo kan je ook kiezen op basis van de locatie van het datacenter.

De open gemeenschap van cloudspelers bevat enkele bekende namen zoals BT, Computacenter, BlackBerry, SFR (een dochter van Numericable) of Eurocloud. Voor België is momenteel onder meer RealDolmen betrokken.

HP neemt het initiatief naar eigen zeggen om de adoptie van cloud te stimuleren. Op de persconferentie rond het initiatief vroegen journalisten zich wel af wat er achter zoveel liefdadigheid zat. Maar voor Xavier Poisson, vicepresident Cloud Computing voor Emea bij HP, is de opzet duidelijk:

"Als wij geen business voor onze partners creëren, dan komen we in de problemen. Dit is trouwens ook wat klanten willen. Bedrijven willen niet hun hele cloudinfrastructuur van één partner afnemen. Ze zitten met lokale obstakels rond wetgeving, SLA's of beveiliging en dan heb je een cloudcatalogus als deze nodig. Je gaat toch ook niet alle diensten van een hospitaal op Amazon laten draaien? Dat risico neemt niemand", aldus een enthousiaste Poisson.

Onder de naam Cloud28+ lanceert Hewlett Packard een catalogus van clouddiensten. Het gaat niet om een aanbod van HP maar van verschillende Europese en niet-Europese spelers, maar wel met de focus op klanten in de EU. Zo wil het bedrijf naar eigen zeggen de drempels voor cloudadoptie weghalen, een van die drempels is het feit dat Europa geen eengemaakte markt is, maar een opsomming van 28 landen en dat maakt de juiste partners vinden volgens het bedrijf niet evident.Onder de catalogus zit ook een certificatieplan voor de betrokken partners. Zo moeten klanten makkelijk en transparant kunnen zien welke diensten ze waar best afnemen en welke spelers aan welke eisen voldoen, bijvoorbeeld rond beveiliging of privacy. Zo kan je ook kiezen op basis van de locatie van het datacenter.De open gemeenschap van cloudspelers bevat enkele bekende namen zoals BT, Computacenter, BlackBerry, SFR (een dochter van Numericable) of Eurocloud. Voor België is momenteel onder meer RealDolmen betrokken.HP neemt het initiatief naar eigen zeggen om de adoptie van cloud te stimuleren. Op de persconferentie rond het initiatief vroegen journalisten zich wel af wat er achter zoveel liefdadigheid zat. Maar voor Xavier Poisson, vicepresident Cloud Computing voor Emea bij HP, is de opzet duidelijk:"Als wij geen business voor onze partners creëren, dan komen we in de problemen. Dit is trouwens ook wat klanten willen. Bedrijven willen niet hun hele cloudinfrastructuur van één partner afnemen. Ze zitten met lokale obstakels rond wetgeving, SLA's of beveiliging en dan heb je een cloudcatalogus als deze nodig. Je gaat toch ook niet alle diensten van een hospitaal op Amazon laten draaien? Dat risico neemt niemand", aldus een enthousiaste Poisson.