De Slate 7 is de eerste consumententablet die HP lanceert na de weinig succesvolle en intussen opgedoekte reeks TouchPad-tablets. Die maakten gebruik van het webOS-besturingssysteem. Nu gaat HP voor Android.

De nieuwe tablet moet HP weer een noemenswaardige positie op de tabletmarkt opleveren. Met een prijskaartje van 169 dollar (130 euro) concurreert de Slate 7 vooral met de Nexus 7 van Google, de Kindle Fire van Amazon en de iPad mini van Apple. Het toestel is vooralsnog enkel in de VS en het Verenigd Koninkrijk te koop.

De Slate 7 is de eerste consumententablet die HP lanceert na de weinig succesvolle en intussen opgedoekte reeks TouchPad-tablets. Die maakten gebruik van het webOS-besturingssysteem. Nu gaat HP voor Android. De nieuwe tablet moet HP weer een noemenswaardige positie op de tabletmarkt opleveren. Met een prijskaartje van 169 dollar (130 euro) concurreert de Slate 7 vooral met de Nexus 7 van Google, de Kindle Fire van Amazon en de iPad mini van Apple. Het toestel is vooralsnog enkel in de VS en het Verenigd Koninkrijk te koop.