Zoals dat gaat bij grote overnames proberen de concurrenten van de onzekerheid gebruik te maken om twijfelende klanten af te snoepen. Ditmaal doet HP het bij Sun-klanten.

Voor het weekend werd de overname van Sun door Oracle goedgekeurd door de aandeelhouders van eerstgenoemde. De overheidsgoedkeuring zou nog moeten volgen. Maar vooral voor de hardwareklanten van Sun heerst er nog onduidelijkheid over de toekomst. Oracle-ceo Larry Ellison probeerde hen al gerust te stellen, maar andere bronnen melden dat het onderzoek naar de volgende generatie Sparc-toestellen al werd gestopt. En Oracle is nu eenmaal een softwarebedrijf.

HP ruikt de onzekerheid en zet zichzelf voor het voetlicht. "We've got your back", klinkt het stoer richting Sun-klanten. Daarvoor heeft HP het 'Sun Complete Care'-programma klaar. Dat biedt onder meer doorgedreven ondersteuning voor een overstap, business case development, assessment, financieringsmodellen, kortingen, opleidingsprogramma's, en dies meer. HP benadrukt ook dat Sun-klanten Solaris kunnen blijven draaien op het HP-serverplatform, al kunnen ze ook migreren naar Linux, HP-UX of Microsoft Windows.

Volgens HP zou de 'total cost of ownership' (tco) van Sun Sparc-servers meer dan 80 procent hoger liggen dan die van HP Integrity-servers. En om helemaal een steek te geven naar Oracle: "Het kost 50 procent meer per core om Oracle's databasesoftware te draaien op Sparc dan op HP Integrity."

Zoals dat gaat bij grote overnames proberen de concurrenten van de onzekerheid gebruik te maken om twijfelende klanten af te snoepen. Ditmaal doet HP het bij Sun-klanten. Voor het weekend werd de overname van Sun door Oracle goedgekeurd door de aandeelhouders van eerstgenoemde. De overheidsgoedkeuring zou nog moeten volgen. Maar vooral voor de hardwareklanten van Sun heerst er nog onduidelijkheid over de toekomst. Oracle-ceo Larry Ellison probeerde hen al gerust te stellen, maar andere bronnen melden dat het onderzoek naar de volgende generatie Sparc-toestellen al werd gestopt. En Oracle is nu eenmaal een softwarebedrijf. HP ruikt de onzekerheid en zet zichzelf voor het voetlicht. "We've got your back", klinkt het stoer richting Sun-klanten. Daarvoor heeft HP het 'Sun Complete Care'-programma klaar. Dat biedt onder meer doorgedreven ondersteuning voor een overstap, business case development, assessment, financieringsmodellen, kortingen, opleidingsprogramma's, en dies meer. HP benadrukt ook dat Sun-klanten Solaris kunnen blijven draaien op het HP-serverplatform, al kunnen ze ook migreren naar Linux, HP-UX of Microsoft Windows. Volgens HP zou de 'total cost of ownership' (tco) van Sun Sparc-servers meer dan 80 procent hoger liggen dan die van HP Integrity-servers. En om helemaal een steek te geven naar Oracle: "Het kost 50 procent meer per core om Oracle's databasesoftware te draaien op Sparc dan op HP Integrity."