HP gaat 3Com, leverancier van netwerkswitches, routers en beveiligingsoplossingen, overnemen voor een bedrag van zo'n 2,7 miljard dollar oftewel 1,8 miljard euro.

De verwachting is dat de transactie in het eerste kwartaal van 2010 wordt afgerond. Voor HP is de overname in eerste instantie belangrijk om het Ethernet-switchingaanbod te kunnen uitbreiden en om sterker te staan in datacenters. Naast switches en routers heeft 3Com ook nog een apart portfolio voor netwerkbeveiligingssoftware (TippingPoint). De klanten van 3Com zitten voor een groot deel in de financiële sector, retail, nutsbedrijven en internetserviceproviders.

Vorig jaar noteerde 3Com - met zetel in Massachusetts - een omzet van 1,3 miljard dollar met zijn 9200 werknemers. Begin september raakte nog bekend dat Bart Ankoné, de general manager van 3Com Benelux (gevestigd in Nederland) het netwerkbedrijf verlaten had. Sindsdien was de hele Beneluxorganisatie ondergebracht bij het Duitse management.

HP wordt met deze overname naar eigen zeggen de op een na grootste netwerkspecialist, na marktleider Cisco. HP hoopt ook dat de positie in China nu aanzienlijk versterkt kan worden. De aandeelhouders en de mededingingsautoriteit moeten de deal wel nog goedkeuren.

De overname heeft trouwens ook een zekere symbolische waarde. Een van de medeoprichters van 3Com is Robert Metcalfe, die de uitvinder van de Ethernetstandaard is. Uitgerekend dit jaar vierde 3Com nog zijn dertigste verjaardag.

HP gaat 3Com, leverancier van netwerkswitches, routers en beveiligingsoplossingen, overnemen voor een bedrag van zo'n 2,7 miljard dollar oftewel 1,8 miljard euro. De verwachting is dat de transactie in het eerste kwartaal van 2010 wordt afgerond. Voor HP is de overname in eerste instantie belangrijk om het Ethernet-switchingaanbod te kunnen uitbreiden en om sterker te staan in datacenters. Naast switches en routers heeft 3Com ook nog een apart portfolio voor netwerkbeveiligingssoftware (TippingPoint). De klanten van 3Com zitten voor een groot deel in de financiële sector, retail, nutsbedrijven en internetserviceproviders. Vorig jaar noteerde 3Com - met zetel in Massachusetts - een omzet van 1,3 miljard dollar met zijn 9200 werknemers. Begin september raakte nog bekend dat Bart Ankoné, de general manager van 3Com Benelux (gevestigd in Nederland) het netwerkbedrijf verlaten had. Sindsdien was de hele Beneluxorganisatie ondergebracht bij het Duitse management. HP wordt met deze overname naar eigen zeggen de op een na grootste netwerkspecialist, na marktleider Cisco. HP hoopt ook dat de positie in China nu aanzienlijk versterkt kan worden. De aandeelhouders en de mededingingsautoriteit moeten de deal wel nog goedkeuren. De overname heeft trouwens ook een zekere symbolische waarde. Een van de medeoprichters van 3Com is Robert Metcalfe, die de uitvinder van de Ethernetstandaard is. Uitgerekend dit jaar vierde 3Com nog zijn dertigste verjaardag.