ProCurve neemt de draadloze netwerkspecialist Colubris Netwoks over. Hiermee versterkt de netwerkdivisie van HP zijn positie in verticale markten zoals het transport, de zorg en het onderwijs. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt.

Het Amerikaanse Colubris heeft zich gespecialiseerd in draadloze technologie, beveiliging en 802.11n, de standaard waarmee de snelheid van draadloze breedband werd vergroot tot 300 Mbps. Het bedrijf levert zijn apparatuur in de eerste plaats aan grote bedrijven en dienstverleners uit bovengenoemde sectoren.

HP zou vooral geïnteresseerd zijn in de draadloze technologie van Colubris, en wel om ze te integreren in de switches uit zijn ProCurve-lijn. Op die manier zou HP zijn positie ten opzichte van o.a. Cisco kunnen verbeteren. Momenteel levert ProCurve voornamelijk draadloze netwerkproducten van Motorola.

De overname, die voor het einde van 2008 moet worden afgerond, is ook belangrijk voor België. Colubris heeft immers ook bij ons draadloze netwerkapparatuur staan, onder meer in de hogeschool van Hasselt. Met de overname geeft HP ook aan dat de informaticagigant wil blijven investeren in zijn netwerkdivisie.

ProCurve neemt de draadloze netwerkspecialist Colubris Netwoks over. Hiermee versterkt de netwerkdivisie van HP zijn positie in verticale markten zoals het transport, de zorg en het onderwijs. Financiële details over de transactie werden niet bekend gemaakt. Het Amerikaanse Colubris heeft zich gespecialiseerd in draadloze technologie, beveiliging en 802.11n, de standaard waarmee de snelheid van draadloze breedband werd vergroot tot 300 Mbps. Het bedrijf levert zijn apparatuur in de eerste plaats aan grote bedrijven en dienstverleners uit bovengenoemde sectoren. HP zou vooral geïnteresseerd zijn in de draadloze technologie van Colubris, en wel om ze te integreren in de switches uit zijn ProCurve-lijn. Op die manier zou HP zijn positie ten opzichte van o.a. Cisco kunnen verbeteren. Momenteel levert ProCurve voornamelijk draadloze netwerkproducten van Motorola. De overname, die voor het einde van 2008 moet worden afgerond, is ook belangrijk voor België. Colubris heeft immers ook bij ons draadloze netwerkapparatuur staan, onder meer in de hogeschool van Hasselt. Met de overname geeft HP ook aan dat de informaticagigant wil blijven investeren in zijn netwerkdivisie.