De onvermijdelijke kaalslag onder WebOS-werknemers bij HP is begonnen met het ontslag van 525 mensen. HP had in augustus al aangekondigd dat het WebOS-toestellen zou schrappen, en dat er een inkrimping van het aantal werknemers op het programma stond. Het bedrijf houdt voorlopig wel vast aan WebOS als softwareplatform, maar voor ontwikkelaars die werken in de hardware divisie, ziet het er niet zo goed uit.

Een woordvoerder van HP bevestigde het bericht van de ontslagen aan All Things Digital. "Zoals we op 18 augustus al lieten verstaan, stoppen we met de productie van WebOS-toestellen op 31 oktober. Eén van de gevolgen daarvan is dat de WebOS business unit moet afslanken."

Hoewel de afslanking in de sterren geschreven stond, is het toch jammer dat het WebOS-team uit elkaar gehaald wordt. Hoewel HP gaat bekijken op welke manier het softwareplatform nog kan worden ingezet, is het nu al duidelijk dat het mobiele besturingssysteem, dat samen met Palm werd overgenomen voor 1,2 miljard dollar, nog maar weinig toekomst heeft.

Tenzij het in laatste instantie nog wordt overgenomen door een andere partij.

De onvermijdelijke kaalslag onder WebOS-werknemers bij HP is begonnen met het ontslag van 525 mensen. HP had in augustus al aangekondigd dat het WebOS-toestellen zou schrappen, en dat er een inkrimping van het aantal werknemers op het programma stond. Het bedrijf houdt voorlopig wel vast aan WebOS als softwareplatform, maar voor ontwikkelaars die werken in de hardware divisie, ziet het er niet zo goed uit. Een woordvoerder van HP bevestigde het bericht van de ontslagen aan All Things Digital. "Zoals we op 18 augustus al lieten verstaan, stoppen we met de productie van WebOS-toestellen op 31 oktober. Eén van de gevolgen daarvan is dat de WebOS business unit moet afslanken." Hoewel de afslanking in de sterren geschreven stond, is het toch jammer dat het WebOS-team uit elkaar gehaald wordt. Hoewel HP gaat bekijken op welke manier het softwareplatform nog kan worden ingezet, is het nu al duidelijk dat het mobiele besturingssysteem, dat samen met Palm werd overgenomen voor 1,2 miljard dollar, nog maar weinig toekomst heeft.Tenzij het in laatste instantie nog wordt overgenomen door een andere partij.