HP heeft het voorbije jaar een omzet van 104,3 miljard dollar behaald en een operationele winst van 8,7 miljard dollar. Of hoe een mastodont nog altijd kan ronddartelen.

De resultaten van HP waren beter dan verwacht. Dat terwijl IBM en Cisco eerder al waarschuwingen hadden gegeven over zwakke bestellingen vanwege de Amerikaanse financiële instellingen. Het lijkt HP niet echt te deren. Nu, de firma heeft het voorbije jaar naast goed geboerd ook fel gesneden in de kosten. Bovendien voelt HP het effect van de overname van Mercury Interactive ook stilaan: de omzet uit software verdubbelde.

De omzet van het bedrijf rondde de kaap van 100 miljard dollar en klokte af op 104,3 miljard dollar, 14 procent hoger dan vorig jaar. De operationele winst bedroeg 8,7 miljard dollar, de nettowinst 7,2 miljard dollar.

HP voorspelt voor volgend jaar 3,32 tot 3,37 dollar winst per aandeel en een omzet van 111,5 miljard dollar. Het bedrijf kondigde daarnaast ook aan voor 8 miljard eigen aandelen te zullen inkopen.

HP heeft het voorbije jaar een omzet van 104,3 miljard dollar behaald en een operationele winst van 8,7 miljard dollar. Of hoe een mastodont nog altijd kan ronddartelen. De resultaten van HP waren beter dan verwacht. Dat terwijl IBM en Cisco eerder al waarschuwingen hadden gegeven over zwakke bestellingen vanwege de Amerikaanse financiële instellingen. Het lijkt HP niet echt te deren. Nu, de firma heeft het voorbije jaar naast goed geboerd ook fel gesneden in de kosten. Bovendien voelt HP het effect van de overname van Mercury Interactive ook stilaan: de omzet uit software verdubbelde. De omzet van het bedrijf rondde de kaap van 100 miljard dollar en klokte af op 104,3 miljard dollar, 14 procent hoger dan vorig jaar. De operationele winst bedroeg 8,7 miljard dollar, de nettowinst 7,2 miljard dollar. HP voorspelt voor volgend jaar 3,32 tot 3,37 dollar winst per aandeel en een omzet van 111,5 miljard dollar. Het bedrijf kondigde daarnaast ook aan voor 8 miljard eigen aandelen te zullen inkopen.