Niet minder dan 450 vrachtwagens kwamen er de afgelopen twee dagen aan te pas om de verhuis van de 1.350 medewerkers van HP Belux in goede banen te leiden. HP heeft nu definitief het gebouw in Evere verlaten en is voortaan in Diegem gezeteld.

Het voltallige personeel van HP Belux kreeg zowaar twee dagen extra verlof. Geen geste van de directie naar aanleiding van de uitstekende financiële resultaten van het laatste trimester (zie verderop), maar wel een manier om de verhuis van het Belux-filiaal zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het hele hebben en houden van het gebouw aan de Luchtschipstraat in Evere moest verhuisd worden naar een spiksplinternieuw gebouw in Diegem. Een ultramodern gebouw dat profiteert van de nieuwste innovaties in energiebeheer en dat bijgevolg meteen een groen label opgespeld kreeg.

De verlichting, de verwarming en airconditioning zullen bijvoorbeeld alleen maar werken tijdens de openingsuren, regenwater zal niet zomaar in de riool belanden en de bezoekersparking is zelfs voorzien van een speciaal grastapijt dat het water moet absorberen. En om nog even bij het milieu te blijven: zowel in de bureau's als in de keuken wordt een recyclagesysteem ingevoerd en de standaard recto/verso instelling van de printers moet een aanzienlijke besparing op het papierverbruik opleveren.

De hele verhuis kadert in de nieuwe mondiale strategie van HP, die de naam HP WorkPlace Transformation meekreeg. De bedoeling is om de werknemers zoveel mogelijk te hergroeperen binnen de 'core sites'. Bovendien laat dit gebouw toe dat de verschillende medewerkers op de meest efficiënte en productieve manier kunnen werken. HP zet daarvoor virtuele landschapskantoren in waar iedereen zich zet volgens zijn noden of wensen. De begrippen mobiliteit en flexibiliteit zijn helemaal naar voren gebracht. Maar met het nieuwe gebouw is ook een aanzienlijke kostenbesparing gemoeid, aangezien de totale bruikbare oppervlakte minder is. Het personeel zal dan ook 'aangespoord' worden om meer thuis te werken. Het geld dat op die manier bespaard wordt, zal volgens HP ingezet worden om nieuwe initiatieven te lanceren om de groei en doeltreffendheid te stimuleren.

Wat er met het oude gebouw in Evere - eigendom van ING - gaat gebeuren, is nog niet geweten. Een van de oudere gebouwen van HP langs de Woluwelaan zal binnenkort allicht de ambassade van China omarmen.

In het derde trimester heeft HP een nettowinst geboekt van 1,8 miljard dollar, tegenover 1,4 miljard dollar in de corresponderende periode vorig jaar. De omzet steeg van 21,9 tot 25,4 miljard dollar. Het resultaat is beter dan verwacht en leidde nabeurs tot een koersstijging van 3 procent. Het goede resultaat is te danken aan een fikse kostenverlaging, wat HP toeliet om de prijzen van zijn producten te verlagen. De afgelopen twee jaar schrapte het concern wereldwijd 15.000 banen. (anp)

Niet minder dan 450 vrachtwagens kwamen er de afgelopen twee dagen aan te pas om de verhuis van de 1.350 medewerkers van HP Belux in goede banen te leiden. HP heeft nu definitief het gebouw in Evere verlaten en is voortaan in Diegem gezeteld. Het voltallige personeel van HP Belux kreeg zowaar twee dagen extra verlof. Geen geste van de directie naar aanleiding van de uitstekende financiële resultaten van het laatste trimester (zie verderop), maar wel een manier om de verhuis van het Belux-filiaal zo vlot mogelijk te laten verlopen. Het hele hebben en houden van het gebouw aan de Luchtschipstraat in Evere moest verhuisd worden naar een spiksplinternieuw gebouw in Diegem. Een ultramodern gebouw dat profiteert van de nieuwste innovaties in energiebeheer en dat bijgevolg meteen een groen label opgespeld kreeg. De verlichting, de verwarming en airconditioning zullen bijvoorbeeld alleen maar werken tijdens de openingsuren, regenwater zal niet zomaar in de riool belanden en de bezoekersparking is zelfs voorzien van een speciaal grastapijt dat het water moet absorberen. En om nog even bij het milieu te blijven: zowel in de bureau's als in de keuken wordt een recyclagesysteem ingevoerd en de standaard recto/verso instelling van de printers moet een aanzienlijke besparing op het papierverbruik opleveren. De hele verhuis kadert in de nieuwe mondiale strategie van HP, die de naam HP WorkPlace Transformation meekreeg. De bedoeling is om de werknemers zoveel mogelijk te hergroeperen binnen de 'core sites'. Bovendien laat dit gebouw toe dat de verschillende medewerkers op de meest efficiënte en productieve manier kunnen werken. HP zet daarvoor virtuele landschapskantoren in waar iedereen zich zet volgens zijn noden of wensen. De begrippen mobiliteit en flexibiliteit zijn helemaal naar voren gebracht. Maar met het nieuwe gebouw is ook een aanzienlijke kostenbesparing gemoeid, aangezien de totale bruikbare oppervlakte minder is. Het personeel zal dan ook 'aangespoord' worden om meer thuis te werken. Het geld dat op die manier bespaard wordt, zal volgens HP ingezet worden om nieuwe initiatieven te lanceren om de groei en doeltreffendheid te stimuleren. Wat er met het oude gebouw in Evere - eigendom van ING - gaat gebeuren, is nog niet geweten. Een van de oudere gebouwen van HP langs de Woluwelaan zal binnenkort allicht de ambassade van China omarmen. In het derde trimester heeft HP een nettowinst geboekt van 1,8 miljard dollar, tegenover 1,4 miljard dollar in de corresponderende periode vorig jaar. De omzet steeg van 21,9 tot 25,4 miljard dollar. Het resultaat is beter dan verwacht en leidde nabeurs tot een koersstijging van 3 procent. Het goede resultaat is te danken aan een fikse kostenverlaging, wat HP toeliet om de prijzen van zijn producten te verlagen. De afgelopen twee jaar schrapte het concern wereldwijd 15.000 banen. (anp)