Op Discover in Barcelona stelde HP een rist nieuwe producten en diensten voor om de 'weg naar de cloud' voor gebruikers makkelijker te maken in combinatie met diensten door partners.

Kernelement is dat gebruikers beseffen dat zowel private als publieke clouddiensten in een hybride omgeving zullen worden samengebracht, klinkt Bill Veghte, exec v-p en general manager van HP's Enterprise groep.

Met het oog hierop introduceert HP een 'next generation HP CloudSystem', dat onder meer door een vlotte gebruikersinterface het mogelijk moet maken een private cloud op te zetten in enkele uren, met de mogelijkheid om naar een publieke cloud uit te wijken voor piekbeklastingen (inclusief Azure, en de clouds van Arsys en SFR). Het systeem omvat onder meer het (open source) OpenStack gesteunde HP Cloud OS.

Voorts lanceert HP een Hybrid Cloud Management Platform op basis van zijn Cloud Service Automation (4.0), inclusief ondersteuning voor de TOSCA standard. In het kader van zijn Virtual Private Cloud aanbod, heeft HP tevens een suite van oplossingen gecreëerd, waarin ondersteuning is voorzien voor omgevingen als SAP's Hana. Wie nood heeft aan hulp bij het ontwerp en de implementatie van een hybride cloud, kan voortaan ook terecht bij HP's professional services.

HP benadrukt verder de beschikbaarheid van een Flexible Capacity. Die bestaat uit infrastructuur die bij de klant staat opgesteld, bovenop de capaciteit die de klant heeft aangeschaft. Die bijkomende capaciteit neemt HP voor zijn rekening, en kan door de klant worden aangewend bij piekbelasting, tegen betaling van het gemeten gebruik.

HAVEn
Aangekondigd op de Noordamerikaanse editie van het Discover event (in Las Vegas) werden in Barcelona al de eerste verwezenlijkingen in het kader van HAVEn getoond. HAVEn staat daarbij voor de combinatie van Hadoop, Autonomy, Vertica, Enterprise security en n Apps, als platform waarop Big Data toepassingen kunnen worden ontwikkeld, in combinatie met HP hardware en services. Ook hier biedt HP's professional services een reeks producten, zoals een Big Data Discovery dienst (opsporing van mogelijk bruikbare data), Foresight Situational Awareness (voor overheidsdiensten inzake bedreigingen, aanvallen en dies meer) en een Interactive Media Command Center (inzake sociale media).

Op Discover in Barcelona stelde HP een rist nieuwe producten en diensten voor om de 'weg naar de cloud' voor gebruikers makkelijker te maken in combinatie met diensten door partners. Kernelement is dat gebruikers beseffen dat zowel private als publieke clouddiensten in een hybride omgeving zullen worden samengebracht, klinkt Bill Veghte, exec v-p en general manager van HP's Enterprise groep. Met het oog hierop introduceert HP een 'next generation HP CloudSystem', dat onder meer door een vlotte gebruikersinterface het mogelijk moet maken een private cloud op te zetten in enkele uren, met de mogelijkheid om naar een publieke cloud uit te wijken voor piekbeklastingen (inclusief Azure, en de clouds van Arsys en SFR). Het systeem omvat onder meer het (open source) OpenStack gesteunde HP Cloud OS. Voorts lanceert HP een Hybrid Cloud Management Platform op basis van zijn Cloud Service Automation (4.0), inclusief ondersteuning voor de TOSCA standard. In het kader van zijn Virtual Private Cloud aanbod, heeft HP tevens een suite van oplossingen gecreëerd, waarin ondersteuning is voorzien voor omgevingen als SAP's Hana. Wie nood heeft aan hulp bij het ontwerp en de implementatie van een hybride cloud, kan voortaan ook terecht bij HP's professional services. HP benadrukt verder de beschikbaarheid van een Flexible Capacity. Die bestaat uit infrastructuur die bij de klant staat opgesteld, bovenop de capaciteit die de klant heeft aangeschaft. Die bijkomende capaciteit neemt HP voor zijn rekening, en kan door de klant worden aangewend bij piekbelasting, tegen betaling van het gemeten gebruik. HAVEn Aangekondigd op de Noordamerikaanse editie van het Discover event (in Las Vegas) werden in Barcelona al de eerste verwezenlijkingen in het kader van HAVEn getoond. HAVEn staat daarbij voor de combinatie van Hadoop, Autonomy, Vertica, Enterprise security en n Apps, als platform waarop Big Data toepassingen kunnen worden ontwikkeld, in combinatie met HP hardware en services. Ook hier biedt HP's professional services een reeks producten, zoals een Big Data Discovery dienst (opsporing van mogelijk bruikbare data), Foresight Situational Awareness (voor overheidsdiensten inzake bedreigingen, aanvallen en dies meer) en een Interactive Media Command Center (inzake sociale media).