De kogel is door de kerk: HP snijdt 8 procent van zijn personeelsbestand weg tegen 2014. Het bedrijf spreekt van een 'productiviteitsinitiatief'.

HP stelt dat de productiviteit van zijn mensen nog niet is wat die behoort te zijn en knipt daarom stevig in de jobs. Naast de afslanking van het personeelsbestand met 27.000 mensen, wil HP besparen in zijn toeleveringsketen, zijn productportfolio afslanken, de marktstrategie vereenvoudigen en zijn 'standaard businesspraktijken' verbeteren

HP zou met de zware herstructurering - die dit jaar naar schatting 1,7 miljard dollar zal kosten en tot 2014 nog eens 1,8 miljard dollar - na 2014 zo'n 3 tot 3,5 miljard dollar per jaar willen besparen. Geld dat opnieuw geïnvesteerd wordt in het bedrijf, klinkt het. Onder meer de r&d-poot zou zo een boost krijgen.

Een opmerkelijke vertrekker in het management is alvast de visionaire Autonomy-oprichter Mike Lynch. HP kocht het bedrijf vorig jaar voor ruim 10 miljard dollar. Bill Veghte, die nu bij HP verantwoordelijk is voor strategie en de softwarepoot, neemt de taken van Lynch over.

In België werken zo'n 2600 mensen voor HP. Vooralsnog is het onduidelijk hoe zwaar de wereldwijde reorganisatie hier zal huishouden. Mogelijk wordt er meer bekend op de Europese ondernemingsraad op 12, 13 en 14 juni.

De kogel is door de kerk: HP snijdt 8 procent van zijn personeelsbestand weg tegen 2014. Het bedrijf spreekt van een 'productiviteitsinitiatief'. HP stelt dat de productiviteit van zijn mensen nog niet is wat die behoort te zijn en knipt daarom stevig in de jobs. Naast de afslanking van het personeelsbestand met 27.000 mensen, wil HP besparen in zijn toeleveringsketen, zijn productportfolio afslanken, de marktstrategie vereenvoudigen en zijn 'standaard businesspraktijken' verbeteren HP zou met de zware herstructurering - die dit jaar naar schatting 1,7 miljard dollar zal kosten en tot 2014 nog eens 1,8 miljard dollar - na 2014 zo'n 3 tot 3,5 miljard dollar per jaar willen besparen. Geld dat opnieuw geïnvesteerd wordt in het bedrijf, klinkt het. Onder meer de r&d-poot zou zo een boost krijgen. Een opmerkelijke vertrekker in het management is alvast de visionaire Autonomy-oprichter Mike Lynch. HP kocht het bedrijf vorig jaar voor ruim 10 miljard dollar. Bill Veghte, die nu bij HP verantwoordelijk is voor strategie en de softwarepoot, neemt de taken van Lynch over. In België werken zo'n 2600 mensen voor HP. Vooralsnog is het onduidelijk hoe zwaar de wereldwijde reorganisatie hier zal huishouden. Mogelijk wordt er meer bekend op de Europese ondernemingsraad op 12, 13 en 14 juni.