HP gaat geen smartphones op de markt brengen die draaien op het nieuwe besturingssysteem Windows Phone 7.

Oorspronkelijk was dat wel de bedoeling, maar de Amerikaanse computerfabrikant heeft besloten om enkel te gaan werken met WebOS, het besturingssysteem van het recent overgenomen Palm.

Eén en ander raakte bekend tijdens een interview met HP topman Todd Bradley op de zakenzender CNBC. In niet mis te verstande bewoordingen klonk het dat WebOS het énige besturingssysteem zal zijn voor mobiele telefoons van HP. Ook Linux en Android worden gepasseerd.

Opvallend: tijdens de aankondiging van Windows Phone 7 in februari stond HP wel nog in de lijst fabrikanten die toestellen met het nieuwe systeem wilden uitbrengen. Die modellen zijn intussen geschrapt.

HP zal volgens Bradley wel nog een tablet met Windows 7 (de 'Slate') op de markt brengen. Dat toestel toonde Microsoft ceo Steve Ballmer in januari nog op de CES-beurs in Las Vegas. Wanneer de Slate moet verschijnen, is nog altijd niet bekend.

Microsoft maakte eerder al bekend welke bedrijven wél met Phone 7 toestellen op de markt zullen komen. Dat zijn Dell, Asus, Samsung, LG en HTC.

HP gaat geen smartphones op de markt brengen die draaien op het nieuwe besturingssysteem Windows Phone 7. Oorspronkelijk was dat wel de bedoeling, maar de Amerikaanse computerfabrikant heeft besloten om enkel te gaan werken met WebOS, het besturingssysteem van het recent overgenomen Palm. Eén en ander raakte bekend tijdens een interview met HP topman Todd Bradley op de zakenzender CNBC. In niet mis te verstande bewoordingen klonk het dat WebOS het énige besturingssysteem zal zijn voor mobiele telefoons van HP. Ook Linux en Android worden gepasseerd. Opvallend: tijdens de aankondiging van Windows Phone 7 in februari stond HP wel nog in de lijst fabrikanten die toestellen met het nieuwe systeem wilden uitbrengen. Die modellen zijn intussen geschrapt. HP zal volgens Bradley wel nog een tablet met Windows 7 (de 'Slate') op de markt brengen. Dat toestel toonde Microsoft ceo Steve Ballmer in januari nog op de CES-beurs in Las Vegas. Wanneer de Slate moet verschijnen, is nog altijd niet bekend. Microsoft maakte eerder al bekend welke bedrijven wél met Phone 7 toestellen op de markt zullen komen. Dat zijn Dell, Asus, Samsung, LG en HTC.