Het grootste bloedoffer moet worden gebracht door HP Enterprise, het nieuwe bedrijf dat zich richt op IT voor grote bedrijven. Daar gaat het om tussen de 25.000 en 30.000 banen die verdwijnen. Bij HP Inc, de pc en printer-onderneming, blijft het verlies beperkt tot 3300 arbeidsplaatsen.

Het huidige HP splitst officieel per 1 november op in de twee nieuwe bedrijven. De reorganisatie levert het bedrijf jaarlijks 2,7 miljard dollar aan kostenbesparing op. De herstructurering kost het bedrijf ook eenmalig 2,7 miljard dollar.

Met de nieuwe ontslagronde neemt HP afscheid van opnieuw zo'n 10 procent van het personeel. De reorganisatie die de komende drie jaar zich moet voltrekken, komt bovenop het 3 jarig plan dat eind oktober afloopt. Daarin verloren ook al 58.000 mensen hun baan. In de hoogtijdagen had HP 302.000 mensen in dienst.

Bron: Automatiseringgids

Het grootste bloedoffer moet worden gebracht door HP Enterprise, het nieuwe bedrijf dat zich richt op IT voor grote bedrijven. Daar gaat het om tussen de 25.000 en 30.000 banen die verdwijnen. Bij HP Inc, de pc en printer-onderneming, blijft het verlies beperkt tot 3300 arbeidsplaatsen.Het huidige HP splitst officieel per 1 november op in de twee nieuwe bedrijven. De reorganisatie levert het bedrijf jaarlijks 2,7 miljard dollar aan kostenbesparing op. De herstructurering kost het bedrijf ook eenmalig 2,7 miljard dollar. Met de nieuwe ontslagronde neemt HP afscheid van opnieuw zo'n 10 procent van het personeel. De reorganisatie die de komende drie jaar zich moet voltrekken, komt bovenop het 3 jarig plan dat eind oktober afloopt. Daarin verloren ook al 58.000 mensen hun baan. In de hoogtijdagen had HP 302.000 mensen in dienst. Bron: Automatiseringgids