HP zegt dat het liever een nieuw, onafhankelijk bedrijf opricht met de eigen pc-afdeling dan die te verkopen.

Dat schrijft het persagentschap Reuters. HP gaat ervan uit dat 'een spin-off in het beste belang is van aandeelhouders, klanten en werknemers'. Het bedrijf is echter nog steeds de verschillende opties aan het evalueren, zelfs de vraag of het afstoten van de pc-afdeling wel goed is voor HP. Het hele proces - tot een feitelijke afronding van de verkoop of spin-off - zou nog 12 à 18 maanden in beslag kunnen nemen, maar een definitieve beslissing daarover moet er voor het einde van dit jaar zijn.

Na de aankondiging van HP over de toekomst van zijn pc-business hebben heel wat analisten zich negatief uitgelaten over de plannen. HP wil dan wel een sterke speler worden op de lucratievere services- en softwaremarkt, het bedrijf is vandaag ook de grootste pc-verkoper in de wereld, klinkt het. Die enorme voetafdruk op de pc-markt zou - mits een slimme aanpak - precies kunnen helpen om ook groot te worden (en te blijven) in services en software.

HP zegt dat het liever een nieuw, onafhankelijk bedrijf opricht met de eigen pc-afdeling dan die te verkopen. Dat schrijft het persagentschap Reuters. HP gaat ervan uit dat 'een spin-off in het beste belang is van aandeelhouders, klanten en werknemers'. Het bedrijf is echter nog steeds de verschillende opties aan het evalueren, zelfs de vraag of het afstoten van de pc-afdeling wel goed is voor HP. Het hele proces - tot een feitelijke afronding van de verkoop of spin-off - zou nog 12 à 18 maanden in beslag kunnen nemen, maar een definitieve beslissing daarover moet er voor het einde van dit jaar zijn. Na de aankondiging van HP over de toekomst van zijn pc-business hebben heel wat analisten zich negatief uitgelaten over de plannen. HP wil dan wel een sterke speler worden op de lucratievere services- en softwaremarkt, het bedrijf is vandaag ook de grootste pc-verkoper in de wereld, klinkt het. Die enorme voetafdruk op de pc-markt zou - mits een slimme aanpak - precies kunnen helpen om ook groot te worden (en te blijven) in services en software.