HP, het grootste ict-bedrijf ter wereld, voelt de afkoeling op de pc-markt. Veel consumenten grijpen inmiddels naar de iPad en andere tablets.

Het Amerikaanse bedrijf verlaagde de omzetprognose met een miljard dollar. De jaaromzet zou nu moeten afklokken 129 à 130 miljard dollar. Oorspronkelijk had HP een omzet tot 131,5 miljard dollar vooropgesteld. De winst per aandeel zal nu minstens 5 dollar zijn, waar eerder werd gerekend op minstens 5,20 dollar per aandeel. De aankondiging leidde op de beurs van New York in de ochtendhandel tot een koersdaling van 3,12 dollar (of 7,8 procent) tot 36,68 dollar.

HP had eigenlijk vandaag pas met de kwartaalcijfers willen buiten komen, maar moest de publicatie met een dag vervroegen nadat een memo van ceo Leo Apotheker via Bloomberg was uitgelekt. Daarin waarschuwde hij zijn personeel voor een "nieuw zwaar kwartaal" in de periode tot juli.

Bron: Belga

HP, het grootste ict-bedrijf ter wereld, voelt de afkoeling op de pc-markt. Veel consumenten grijpen inmiddels naar de iPad en andere tablets. Het Amerikaanse bedrijf verlaagde de omzetprognose met een miljard dollar. De jaaromzet zou nu moeten afklokken 129 à 130 miljard dollar. Oorspronkelijk had HP een omzet tot 131,5 miljard dollar vooropgesteld. De winst per aandeel zal nu minstens 5 dollar zijn, waar eerder werd gerekend op minstens 5,20 dollar per aandeel. De aankondiging leidde op de beurs van New York in de ochtendhandel tot een koersdaling van 3,12 dollar (of 7,8 procent) tot 36,68 dollar. HP had eigenlijk vandaag pas met de kwartaalcijfers willen buiten komen, maar moest de publicatie met een dag vervroegen nadat een memo van ceo Leo Apotheker via Bloomberg was uitgelekt. Daarin waarschuwde hij zijn personeel voor een "nieuw zwaar kwartaal" in de periode tot juli. Bron: Belga