HP debuteerde in 2011 op de tabletmarkt met de TouchPad, een toestel dat het op de Linuxkernel gebaseerde WebOS als besturingssysteem hanteerde. Deze tablet werd echter al na 50 dagen uit de rekken gehaald wegens te weinig animo. Ook de overname van Palm flopte.

HP verloor alle grip op de mobiele markt, maar waagt zich dit jaar opnieuw op de tabletmarkt, eerst met een volgende maand te verschijnen Windows 8-toestel voor zakelijke gebruikers (de ElitePad), en volgens technologiesites The Verge en ReadWrite volgt daar later dit jaar ook nog een Android-apparaat op. WebOS lijkt dus wel helemaal ten grave te worden gedragen.

De geruchten willen dat de Android-tablet van HP de ultrasnelle Tegra 4-processor van Nvidia zal gebruiken, en dit als een van de eersten. Volgens ReadWrite.com wordt de tablet ook nog gevolgd door een smartphone, al zal die niet meer voor dit jaar zijn.

HP debuteerde in 2011 op de tabletmarkt met de TouchPad, een toestel dat het op de Linuxkernel gebaseerde WebOS als besturingssysteem hanteerde. Deze tablet werd echter al na 50 dagen uit de rekken gehaald wegens te weinig animo. Ook de overname van Palm flopte. HP verloor alle grip op de mobiele markt, maar waagt zich dit jaar opnieuw op de tabletmarkt, eerst met een volgende maand te verschijnen Windows 8-toestel voor zakelijke gebruikers (de ElitePad), en volgens technologiesites The Verge en ReadWrite volgt daar later dit jaar ook nog een Android-apparaat op. WebOS lijkt dus wel helemaal ten grave te worden gedragen. De geruchten willen dat de Android-tablet van HP de ultrasnelle Tegra 4-processor van Nvidia zal gebruiken, en dit als een van de eersten. Volgens ReadWrite.com wordt de tablet ook nog gevolgd door een smartphone, al zal die niet meer voor dit jaar zijn.