Door het vastlopen van de onderhandelingen tussen de directie en vakbonden van computerfabrikant HP, organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront (BBTK, LBC-NVK en ACLVB) morgenvoormiddag een actie op de site in Diegem.

"Het voorstel van sociaal plan dat momenteel op tafel ligt, omvat betere vertrekvergoedingen dan zij die over het algemeen toegekend worden volgens de formule-Claeys. Maar het betekent ook een achteruitgang in vergelijking met het voorgaande plan, omdat de plaatselijke directie de opdracht kreeg om de kost van het sociaal plan in België terug te dringen", aldus het gemeenschappelijk vakbondsfront in een persbericht.

"Het personeel van HP wil graag een sociaal plan, maar aan de voorwaarden die tot voor kort van toepassing waren", luidt het. Het is ter verdediging van dat standpunt dat de actie van vrijdag georganiseerd wordt. Ze omvat een wandeling rond het gebouw in Diegem.

In september kondigde de groep aan dat wereldwijd 25.000 banen zouden verdwijnen. Enkele weken later werd bekendgemaakt dat bij het EDS-filiaal in Mechelen 254 banen verloren gaan en dat 24 jobs bedreigd zijn in Diegem. Hewlett-Packard stelt momenteel 1.800 mensen tewerk in Mechelen en 1.350 in Diegem.

Bron: Belga

Door het vastlopen van de onderhandelingen tussen de directie en vakbonden van computerfabrikant HP, organiseert het gemeenschappelijk vakbondsfront (BBTK, LBC-NVK en ACLVB) morgenvoormiddag een actie op de site in Diegem. "Het voorstel van sociaal plan dat momenteel op tafel ligt, omvat betere vertrekvergoedingen dan zij die over het algemeen toegekend worden volgens de formule-Claeys. Maar het betekent ook een achteruitgang in vergelijking met het voorgaande plan, omdat de plaatselijke directie de opdracht kreeg om de kost van het sociaal plan in België terug te dringen", aldus het gemeenschappelijk vakbondsfront in een persbericht. "Het personeel van HP wil graag een sociaal plan, maar aan de voorwaarden die tot voor kort van toepassing waren", luidt het. Het is ter verdediging van dat standpunt dat de actie van vrijdag georganiseerd wordt. Ze omvat een wandeling rond het gebouw in Diegem. In september kondigde de groep aan dat wereldwijd 25.000 banen zouden verdwijnen. Enkele weken later werd bekendgemaakt dat bij het EDS-filiaal in Mechelen 254 banen verloren gaan en dat 24 jobs bedreigd zijn in Diegem. Hewlett-Packard stelt momenteel 1.800 mensen tewerk in Mechelen en 1.350 in Diegem. Bron: Belga