Volgens de Duitse website Dr.Windows test HP momenteel een toestel met de codenaam Falcon. De smartphone beschikt over een Snapdragon 820 chip, 5,8 inch scherm (25690 X 2560 pixels), 32 of 64 GB opslag, 3 GB RAM en twee camera's van 20 en 12 megapixel.

HP zou momenteel nog onderzoeken of een smartphone op Windows 10 winstgevend zou zijn voor het bedrijf. Maar tegen eind februari, wanneer in Barcelona de grootste mobile-beurs ter wereld doorgaat, kan daar meer duidelijkheid over zijn.

HP was tot enkele jaren geleden nog actief op de smartphonemarkt, onder meer via de overname van Palm in 2010, maar het bedrijf kon zich nooit vestigen als smartphonemerk. Een terugkeer op Windows is niet zo verwonderlijk gezien de zakelijke focus van het bedrijf.

Volgens de Duitse website Dr.Windows test HP momenteel een toestel met de codenaam Falcon. De smartphone beschikt over een Snapdragon 820 chip, 5,8 inch scherm (25690 X 2560 pixels), 32 of 64 GB opslag, 3 GB RAM en twee camera's van 20 en 12 megapixel.HP zou momenteel nog onderzoeken of een smartphone op Windows 10 winstgevend zou zijn voor het bedrijf. Maar tegen eind februari, wanneer in Barcelona de grootste mobile-beurs ter wereld doorgaat, kan daar meer duidelijkheid over zijn.HP was tot enkele jaren geleden nog actief op de smartphonemarkt, onder meer via de overname van Palm in 2010, maar het bedrijf kon zich nooit vestigen als smartphonemerk. Een terugkeer op Windows is niet zo verwonderlijk gezien de zakelijke focus van het bedrijf.