HP werkt geconvergeerd aanbod verder uit

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

HP heeft op het eigen Technology Forum in Las Vegas een nieuw aanbod aan servers, netwerk- en opslagproducten en power management technologie voorgesteld.

HP heeft op het eigen Technology Forum in Las Vegas een nieuw aanbod aan servers, netwerk- en opslagproducten en power management technologie voorgesteld.

“De belangrijkste technologische vernieuwingen in de afgelopen vier jaar”, omschreef executive vice president Dave Donatelli de aankondiging. De lancering van nieuwe producten kadert in het ‘converged infrastructure’-plan dat de cio een blauwdruk wil aanreiken van hoe hij in zijn datacenter het kluwen aan kabels, connecties, servers en appliances kan ontwarren en vereenvoudigen. Volgens HP is het beheer van dit kluwen goed voor zo’n 70 procent van het budget van de cio, zodat er amper 30 procent overblijft voor innovatie.

De nieuwe producten – allemaal heel erg modulair aangepakt – moeten daar verandering in brengen, met onder meer de ProLiant G7 blades en servers. Die zouden zelfs al na 30 dagen hun return-on-investment al beginnen verdienen. HP zwaait met een consolidatieratio van maar liefst 91 op 1. De in de G7 ingebouwde Virtual Connect FlexFabric module elimineert de noodzaak aan heel wat fysieke interconnecties. Dat zou per rack voor een besparing van 185.000 dollar zorgen: geld dat de cio dan voortaan in innovatie zou kunnen stoppen.

Intelligent stroombeheer Een van de andere voorgestelde innovaties die in het oog springt, is ‘Intelligent Power Discovery’. Met die technologie worden netwerken zich voor het eerst echt ‘bewust’ van energie – weliswaar op voorwaarde dat het om ProLiant-servers van HP draait. “We hopen dat we via innovatie aan de basis van industriestandaarden kunnen liggen”, klinkt het dan. De software wisselt zijn informatie uit met facility-software in datacenters en moet een zeer accurate weergave bieden van het energieverbuik van servers én de volledige faciliteit. Dat moet op zijn beurt de nodige optimalisatie genereren en dus kosten besparen. Maar de oplossing zou ook menselijke fouten helpen elimineren die nu nog te vaak gebeuren rond stroomonderbrekingen in datacenters.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content