HP stopt niet met zijn WebOS-divisie. Dat heeft HP pc-directeur Todd Bradley gezegd in een gesprek met het persbureau Bloomberg. Bradley gaf aan dat HP de komende maanden zal bestuderen wat het met het besturingssysteem WebOS gaat doen. In elk geval blijft het bedrijf investeren in de WebOS-software. Tablets met het mobiele besturingssysteem worden niet meer gemaakt. HP is wel bezig met een tablet die zal draaien op Windows 8. HP's vorige tablet, de TouchPad, ging in de uitverkoop toen de computerfabrikant aankondigde te stoppen met WebOS.

De TouchPad draaide op WebOS, en bleek een groot succes toen hij voor een prijsje in de winkels lag. HP ontsloeg in het derde kwartaal van 2011 ruim vijfhonderd medewerkers die betrokken waren bij de ontwikkeling en verkoop van het besturingssysteem WebOS.

De geruchten dat HP zou stoppen met WebOS ontstonden nadat een HP-medewerker in het Engelse dagblad The Guardian onthulde dat het doek voor WebOS gaat vallen, en dat de medewerkers vrijwel zeker in november ontslagen worden.

Overname HTC, Amazon of LG Er lopen geruchten dat HP overlegt met Amazon of LG over de overname van de WebOS-divisie. Ook HTC-topvrouw Cher Wang zegt interesse te hebben in de overname van HP's besturingssysteem. HTC wil zich zo wapenen in de patentenstrijd die het momenteel uitvecht met Apple.

De toekomst van WebOS is dus nog onzeker. Net als de toekomst van Todd Bradley bij HP. Op 22 augustus 2011 zei een anonieme bron in een interview met BGR.com dat Bradley op zoek is naar een baan buiten HP en op alle vacatures voor ceo-banen reageert. Of dit is veranderd nadat bekend werd dat HP toch doorgaat met de pc-tak, weer niemand.

I.s.m. Computable

HP stopt niet met zijn WebOS-divisie. Dat heeft HP pc-directeur Todd Bradley gezegd in een gesprek met het persbureau Bloomberg. Bradley gaf aan dat HP de komende maanden zal bestuderen wat het met het besturingssysteem WebOS gaat doen. In elk geval blijft het bedrijf investeren in de WebOS-software. Tablets met het mobiele besturingssysteem worden niet meer gemaakt. HP is wel bezig met een tablet die zal draaien op Windows 8. HP's vorige tablet, de TouchPad, ging in de uitverkoop toen de computerfabrikant aankondigde te stoppen met WebOS. De TouchPad draaide op WebOS, en bleek een groot succes toen hij voor een prijsje in de winkels lag. HP ontsloeg in het derde kwartaal van 2011 ruim vijfhonderd medewerkers die betrokken waren bij de ontwikkeling en verkoop van het besturingssysteem WebOS. De geruchten dat HP zou stoppen met WebOS ontstonden nadat een HP-medewerker in het Engelse dagblad The Guardian onthulde dat het doek voor WebOS gaat vallen, en dat de medewerkers vrijwel zeker in november ontslagen worden. Overname HTC, Amazon of LG Er lopen geruchten dat HP overlegt met Amazon of LG over de overname van de WebOS-divisie. Ook HTC-topvrouw Cher Wang zegt interesse te hebben in de overname van HP's besturingssysteem. HTC wil zich zo wapenen in de patentenstrijd die het momenteel uitvecht met Apple. De toekomst van WebOS is dus nog onzeker. Net als de toekomst van Todd Bradley bij HP. Op 22 augustus 2011 zei een anonieme bron in een interview met BGR.com dat Bradley op zoek is naar een baan buiten HP en op alle vacatures voor ceo-banen reageert. Of dit is veranderd nadat bekend werd dat HP toch doorgaat met de pc-tak, weer niemand. I.s.m. Computable