HP wil de Europese mededingautoriteiten overhalen een onderzoek te starten rond de vraag waarom concurrent Oracle geen producten meer ontwikkelt voor het Intel Intel Itanium-platform. Volgens HP wil Oracle zo klanten naar zijn eigen hardware lokken die gebaseerd is op de Sun Sparc-processor.

HP is boos omdat Oracle de Intel Itanium-processors (die worden gebruikt in HP-servers) niet meer wil ondersteunen. Veel Oracle-applicaties draaien op HP-servers met Itanium-processors. HP zegt dat Oracle op die manier klanten van HP wil overhalen over te stappen op Oracle-hardware. HP heeft inmiddels bevestigd dat het bij de Europese Commissie aandringt op een onderzoek naar Oracle. Intel houdt zich volledig afzijdig in deze zaak. Tot nu toe is er overigens geen officieel onderzoek gestart.

HP verwijt Oracle dat het contractuele overeenkomsten rond de ondersteuning van Intel Itanium-processors niet nakomt. HP vraagt de rechter nu Oracle te dwingen om software te blijven ontwikkelen die geschikt is voor Itanium. Daarnaast is er nog het oud zeer dat Mark Hurd, voormalig ceo van HP, nu werkzaam is bij Oracle.

Oracle beschuldigt op zijn beurt HP ervan dat het met Intel een geheim akkoord heeft gesloten om Itanium in leven te houden. HP zou daarvoor geld overmaken naar Intel. Zo zou het voortbestaan van Itanium gegarandeerd worden. HP ontkent de beschuldigingen. Intel zegt zelf neutraal te zijn in het conflict en geeft geen commentaar.

In samenwerking met Computable

HP wil de Europese mededingautoriteiten overhalen een onderzoek te starten rond de vraag waarom concurrent Oracle geen producten meer ontwikkelt voor het Intel Intel Itanium-platform. Volgens HP wil Oracle zo klanten naar zijn eigen hardware lokken die gebaseerd is op de Sun Sparc-processor. HP is boos omdat Oracle de Intel Itanium-processors (die worden gebruikt in HP-servers) niet meer wil ondersteunen. Veel Oracle-applicaties draaien op HP-servers met Itanium-processors. HP zegt dat Oracle op die manier klanten van HP wil overhalen over te stappen op Oracle-hardware. HP heeft inmiddels bevestigd dat het bij de Europese Commissie aandringt op een onderzoek naar Oracle. Intel houdt zich volledig afzijdig in deze zaak. Tot nu toe is er overigens geen officieel onderzoek gestart. HP verwijt Oracle dat het contractuele overeenkomsten rond de ondersteuning van Intel Itanium-processors niet nakomt. HP vraagt de rechter nu Oracle te dwingen om software te blijven ontwikkelen die geschikt is voor Itanium. Daarnaast is er nog het oud zeer dat Mark Hurd, voormalig ceo van HP, nu werkzaam is bij Oracle. Oracle beschuldigt op zijn beurt HP ervan dat het met Intel een geheim akkoord heeft gesloten om Itanium in leven te houden. HP zou daarvoor geld overmaken naar Intel. Zo zou het voortbestaan van Itanium gegarandeerd worden. HP ontkent de beschuldigingen. Intel zegt zelf neutraal te zijn in het conflict en geeft geen commentaar. In samenwerking met Computable