Oracle moet zijn Intel Itanium-gesteunde producten verder blijven aanbieden tot HP ooit stopt met de verkoop van Itanium-gesteunde servers. HP en Oracle waren in een belangrijke rechtszaak verwikkeld omdat Oracle had besloten zijn Itanium-gesteunde producten niet meer te ontwikkelen.

Oracle oordeelde immers dat de Intel Itanium processor en de Itanium-gesteunde servers van HP een aflopende zaak waren. HP verweet Oracle vervolgens zijn contractuele verplichtingen niet na te komen en spande een rechtszaak in.

In het kader daarvan velde de rechter een vonnis ten gunste van HP, waarbij wordt gesteld dat Oracle inderdaad zijn contractuele verplichtingen niet nakwam. Het is niet aan Oracle om te beslissen of het de HP Itanium-servers verder ondersteunt of niet, aldus de rechter, gezien de afspraken.

De rechter verplicht Oracle de producten die op Itanium-servers werden aangeboden op het ogenblik van het akkoord tussen HP en Oracle verder aan te bieden, inclusief nieuwe releases, versies en updates van die producten.

En Oracle moet dat blijven doen tot "HP stopt met de verkoop van zijn Itanium-gesteunde servers." Oracle moet tevens de nodige overzettingswerken uitvoeren zonder vergoeding door HP.

Oracle heeft al aangekondigd dat het beroep aantekent tegen deze uitspraak. Niets in het vonnis van de rechter weerlegt de overtuiging van Oracle dat de Itanium 'end of life' nadert, aldus Oracle.

Het bedrijf wijst tevens af dat de overeenkomst met HP aan Oracle het recht ontzegt om beslissingen te nemen inzake platformontwikkelingen.Oracle moet zijn Intel Itanium-gesteunde producten verder blijven aanbieden tot HP ooit stopt met de verkoop van Itanium-gesteunde servers. HP en Oracle waren in een belangrijke rechtszaak verwikkeld omdat Oracle had besloten zijn Itanium-gesteunde producten niet meer te ontwikkelen. Oracle oordeelde immers dat de Intel Itanium processor en de Itanium-gesteunde servers van HP een aflopende zaak waren. HP verweet Oracle vervolgens zijn contractuele verplichtingen niet na te komen en spande een rechtszaak in. In het kader daarvan velde de rechter een vonnis ten gunste van HP, waarbij wordt gesteld dat Oracle inderdaad zijn contractuele verplichtingen niet nakwam. Het is niet aan Oracle om te beslissen of het de HP Itanium-servers verder ondersteunt of niet, aldus de rechter, gezien de afspraken. De rechter verplicht Oracle de producten die op Itanium-servers werden aangeboden op het ogenblik van het akkoord tussen HP en Oracle verder aan te bieden, inclusief nieuwe releases, versies en updates van die producten. En Oracle moet dat blijven doen tot "HP stopt met de verkoop van zijn Itanium-gesteunde servers." Oracle moet tevens de nodige overzettingswerken uitvoeren zonder vergoeding door HP. Oracle heeft al aangekondigd dat het beroep aantekent tegen deze uitspraak. Niets in het vonnis van de rechter weerlegt de overtuiging van Oracle dat de Itanium 'end of life' nadert, aldus Oracle. Het bedrijf wijst tevens af dat de overeenkomst met HP aan Oracle het recht ontzegt om beslissingen te nemen inzake platformontwikkelingen.