HPE introduceert producten voor ‘Internet of Things’

- © Istockphoto
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Hewlett Packard Enterprise heeft op het Discovery-event in Londen nieuwe producten aangekondigd die inspelen op de groeiende Internet of Things (IoT) markt en die gebaseerd zijn op Intel-technologie.

Concreet introduceert HPE nu de eerste twee producten van een nieuwe familie aan IoT-oplossingen. HPE Edgeline is een geconvergeerde oplossing die rekenkracht combineert met sensortechnologie en analysetools. Voor wat betreft de draadloze connectiviteit doet HPE beroep op de technologie van het begin dit jaar nog overgenomen netwerkbedrijf Aruba. Tijdens de presentatie benadrukte HPTE dat IoT verder moet reiken dan alleen maar de connectiviteit, en dat het draait om het snel verzamelen én analyseren van gegevens. “Intelligence at the edge”, omschrijft Antonio Neri, general manager van de HPE Enterprise Group, het opzet.

Zowel de EL10 als de EL20 zijn volledig op Intel-technologie gebruikt en dubbelen als een soort gateway waarlangs data en sensorgegevens gecapteerd worden.

Moonshot?

Beide producten lijken toch eerder beperkt in rekenkracht. Het is wel de bedoeling dat er in de Edgeline-familie nog zwaardere, meer schaalbare systemen volgen die gebaseerd zullen zijn op de door HPE zelf ontwikkelde Moonshot-servertechnologie. “Een familie wordt niet ineens geboren”, lachtte Antonio Neri tijdens de presentatie.

Daarnaast lanceert HPE ook nog een nieuwe IoT-service: een cloudgebaseerde ‘beacon management’ oplossing die ontstaan is vanuit de Aruba-acquisitie. ‘Aruba Sensors and Beacons’ moet bedrijven toelaten om aan de ‘edge’ van hun netwerk locatiegebaseerde diensten te introduceren die via Meridian gekoppeld worden aan business analytics en intelligente applicaties.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content