De aankondiging op HPE Discover in Londen is meteen het eerste grote wapenfeit van het 'nieuwe' Hewlett Packard Enterprise. Mey Synergy herdenkt het bedrijf de manier waarop it-infrastructuur opgebouwd is. De rekencapaciteit, opslag en networking fabric worden fysiek samengebracht in Synergy en via één interface bediend die HPE OneView heet. Het maakt van Synergy een makkelijk uitbreidbaar platform dat vooral ideaal lijkt voor bedrijven die een schaalbare 'hybrid cloud' omgeving zoeken en die werken volgens het DevOps-principe (ontwikkeling en 'operations' samen in één team, nvdr).

De gebruikte nieuwe architectuur krijgt van HPE de noemer 'composable infrastructure' wat in essentie een voortzetting is van 'converged infrastructure'. Hét grote voordeel is dat je fysieke, virtuale of 'containerized' workloads allemaal in één grote 'resource pool' terug vindt. Dat maakt dat je workloads snel kan opstarten of anders configureren. De nodige rekenkracht, storage en networking worden toegekend op maat van de applicaties.

Een tweede belangrijk voordeel van 'composable infrastructure' is software defined intelligence die onder meer de hele update-cycli volautomatisch regelt en die de infrastructuur zelf 'assembleert'. Tot slot komt er ook een nieuwe API bij kijken die één codelaag biedt voor alle elementen uit de infrastructuur en die een 'bare-metal interface' creëert voor wat dan Infrastructure-as-a-Service (IaaS) heet.

Vanaf het tweede kwartaal van 2016 wil HPE het nieuwe product vermarkten. Prijzen zijn nog niet bekend. Verwacht wordt dat HPE in de komende dagen nog meer nieuws vrijgeeft over de strategische koers die de leverancier de komende jaren wil bevaren.

De aankondiging op HPE Discover in Londen is meteen het eerste grote wapenfeit van het 'nieuwe' Hewlett Packard Enterprise. Mey Synergy herdenkt het bedrijf de manier waarop it-infrastructuur opgebouwd is. De rekencapaciteit, opslag en networking fabric worden fysiek samengebracht in Synergy en via één interface bediend die HPE OneView heet. Het maakt van Synergy een makkelijk uitbreidbaar platform dat vooral ideaal lijkt voor bedrijven die een schaalbare 'hybrid cloud' omgeving zoeken en die werken volgens het DevOps-principe (ontwikkeling en 'operations' samen in één team, nvdr).De gebruikte nieuwe architectuur krijgt van HPE de noemer 'composable infrastructure' wat in essentie een voortzetting is van 'converged infrastructure'. Hét grote voordeel is dat je fysieke, virtuale of 'containerized' workloads allemaal in één grote 'resource pool' terug vindt. Dat maakt dat je workloads snel kan opstarten of anders configureren. De nodige rekenkracht, storage en networking worden toegekend op maat van de applicaties.Een tweede belangrijk voordeel van 'composable infrastructure' is software defined intelligence die onder meer de hele update-cycli volautomatisch regelt en die de infrastructuur zelf 'assembleert'. Tot slot komt er ook een nieuwe API bij kijken die één codelaag biedt voor alle elementen uit de infrastructuur en die een 'bare-metal interface' creëert voor wat dan Infrastructure-as-a-Service (IaaS) heet.Vanaf het tweede kwartaal van 2016 wil HPE het nieuwe product vermarkten. Prijzen zijn nog niet bekend. Verwacht wordt dat HPE in de komende dagen nog meer nieuws vrijgeeft over de strategische koers die de leverancier de komende jaren wil bevaren.