Volgens Bloomberg wil HPE af van softwarebedrijven die in het verleden zijn overgenomen zoals Autonomy, Mercury Interactive en Vertica Systems. HPE ceo Meg Whitman wil HPE zo meer focus geven als leverancier van moderne datacenteroplossingen zoals storage, servers, netwerken, wireless en cloud oplossingen.

CSC Eerder werd bekend dat HPE zijn Enterprise Services divisie afsplitst en opgaat in een nieuwe bedrijf met CSC. HPE aandeelhouders krijgen 50 procent aandeel in dit nieuw te vormen bedrijf die een top-3 wereldwijde IT-services bedrijf wordt met een jaarlijkse omzet van 26 miljard dollar.

Het bedrijf is actief in 70 landen en bedient 5000 grote klanten. Het nieuw te vormen bedrijf wordt geleid door CSC CEO Mike Lawrie en HPE CEO Meg Whitman zit in de board of directors. Verder zitten in het topmanagement CSC CFO Paul Saleh en Mike Nefkens, HPE Enterprise Services executive vice president and general manager. Bij de deal zouden er voor 4,5 miljard dollar nieuwe aandelen worden gecreëerd, een dividend van 1,5 miljard worden uitgekeerd, en kunnen er voor 2,5 miljard dollar schulden uit de jaarrekening van HPE worden weggeschreven. Eens de operatie is afgerond, kan HPE ook 1 miljard besparen aan kosten.

Via DutchITChannel.nl

Volgens Bloomberg wil HPE af van softwarebedrijven die in het verleden zijn overgenomen zoals Autonomy, Mercury Interactive en Vertica Systems. HPE ceo Meg Whitman wil HPE zo meer focus geven als leverancier van moderne datacenteroplossingen zoals storage, servers, netwerken, wireless en cloud oplossingen.CSC Eerder werd bekend dat HPE zijn Enterprise Services divisie afsplitst en opgaat in een nieuwe bedrijf met CSC. HPE aandeelhouders krijgen 50 procent aandeel in dit nieuw te vormen bedrijf die een top-3 wereldwijde IT-services bedrijf wordt met een jaarlijkse omzet van 26 miljard dollar.Het bedrijf is actief in 70 landen en bedient 5000 grote klanten. Het nieuw te vormen bedrijf wordt geleid door CSC CEO Mike Lawrie en HPE CEO Meg Whitman zit in de board of directors. Verder zitten in het topmanagement CSC CFO Paul Saleh en Mike Nefkens, HPE Enterprise Services executive vice president and general manager. Bij de deal zouden er voor 4,5 miljard dollar nieuwe aandelen worden gecreëerd, een dividend van 1,5 miljard worden uitgekeerd, en kunnen er voor 2,5 miljard dollar schulden uit de jaarrekening van HPE worden weggeschreven. Eens de operatie is afgerond, kan HPE ook 1 miljard besparen aan kosten.Via DutchITChannel.nl