De stichter van WikiLeaks, Julian Assange heeft al zes maanden vrijwel geen contact meer met de buitenwereld. WikiLeaks berichtte dat Assange daarom ex-woordvoerder Hrafnsson tot nieuwe hoofdredacteur heeft benoemd.

Assange zit al sinds 2012 in de ambassade van Ecuador. Hij zocht er zijn toevlucht toen hij in Londen op borgtocht vrij was. Er lag destijds een Zweeds uitleveringsverzoek in Engeland, maar Assange vreesde via die weg te worden uitgeleverd aan de VS.

Ecuador heeft inmiddels een andere regering en de huidige president Lenín Moreno Garcés wil van Assange af. De 47-jarige Australiër Assange mag sinds maart enkel nog met zijn advocaat communiceren. Moreno onderhandelt naar eigen zeggen met Londen over het vertrek van Assange uit de diplomatieke missie van zijn land. Assanges gezondheidstoestand zou er slechter worden.

De stichter van WikiLeaks, Julian Assange heeft al zes maanden vrijwel geen contact meer met de buitenwereld. WikiLeaks berichtte dat Assange daarom ex-woordvoerder Hrafnsson tot nieuwe hoofdredacteur heeft benoemd.Assange zit al sinds 2012 in de ambassade van Ecuador. Hij zocht er zijn toevlucht toen hij in Londen op borgtocht vrij was. Er lag destijds een Zweeds uitleveringsverzoek in Engeland, maar Assange vreesde via die weg te worden uitgeleverd aan de VS.Ecuador heeft inmiddels een andere regering en de huidige president Lenín Moreno Garcés wil van Assange af. De 47-jarige Australiër Assange mag sinds maart enkel nog met zijn advocaat communiceren. Moreno onderhandelt naar eigen zeggen met Londen over het vertrek van Assange uit de diplomatieke missie van zijn land. Assanges gezondheidstoestand zou er slechter worden.