Smartphonefabrikant HTC blijft het gamma smartphones uitbreiden met meer democratisch geprijsde toestellen in de hoop om opnieuw aan schaalgrootte te winnen. Nadat de fabrikant op het Mobile World Congress in Barcelona al twee nieuwe toestellen aankondigde in het middensegment (de Desire 610 en 816), duikt HTC met de Desire 310 nog een prijsklasse lager - en dat is iets wat toch nog wennen is voor het 'premium'-merk. Met 169 euro is de Desire 310 een bijzonder aantrekkelijk geprijsd toestel, dat vanaf 10 april ook in België in de winkel zal liggen.

Voor die prijs krijg je een op papier wel behoorlijk potig toestel, en daarmee zit HTC helemaal in de trend van het moment: méér smartphone voor minder geld. Met een quadcore processor van 1,3 GHz zit je alvast goed. Aan de andere kant gaat het natuurlijk wel om een budgettelefoon en zijn er enkele toegevingen. De camera's op de voorkant (vga) en achterkant (5 megapixel, zonder flitser) blijven vrij bescheiden qua specificaties. Het toestel krijgt ook niet de volledige Sense-softwarelaag van HTC mee, maar eerder een 'light'-versie met wel toepassingen als BlinkFeed en Video Highlights.

Het high-end segment van HTC wordt trouwens later deze maand uitgebreid met de opvolger van de HTC One - die pas nog door de GSM Association bekroond werd tot beste smartphone van het afgelopen jaar, maar die helaas niet het verhoopte verkoopsucces bracht.

Smartphonefabrikant HTC blijft het gamma smartphones uitbreiden met meer democratisch geprijsde toestellen in de hoop om opnieuw aan schaalgrootte te winnen. Nadat de fabrikant op het Mobile World Congress in Barcelona al twee nieuwe toestellen aankondigde in het middensegment (de Desire 610 en 816), duikt HTC met de Desire 310 nog een prijsklasse lager - en dat is iets wat toch nog wennen is voor het 'premium'-merk. Met 169 euro is de Desire 310 een bijzonder aantrekkelijk geprijsd toestel, dat vanaf 10 april ook in België in de winkel zal liggen.Voor die prijs krijg je een op papier wel behoorlijk potig toestel, en daarmee zit HTC helemaal in de trend van het moment: méér smartphone voor minder geld. Met een quadcore processor van 1,3 GHz zit je alvast goed. Aan de andere kant gaat het natuurlijk wel om een budgettelefoon en zijn er enkele toegevingen. De camera's op de voorkant (vga) en achterkant (5 megapixel, zonder flitser) blijven vrij bescheiden qua specificaties. Het toestel krijgt ook niet de volledige Sense-softwarelaag van HTC mee, maar eerder een 'light'-versie met wel toepassingen als BlinkFeed en Video Highlights.Het high-end segment van HTC wordt trouwens later deze maand uitgebreid met de opvolger van de HTC One - die pas nog door de GSM Association bekroond werd tot beste smartphone van het afgelopen jaar, maar die helaas niet het verhoopte verkoopsucces bracht.