De nettowinst kelderde in de drie maanden tot en met maart tot 2,2 miljoen euro, een daling met maar liefst 98 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en bovendien een pak minder dan analisten hadden verwacht. De omzet daalde met meer dan een derde tot 1,1 miljard euro. Het is intussen het zesde opeenvolgende kwartaal dat HTC zijn winst ziet dalen.

Het nieuwe resultaat is de laagste kwartaalwinst voor HTC van het bedrijf ooit.

Een van de redenen van de slechte cijfers is de uitgestelde lancering van de HTC One, het toestel dat de Taiwanese smartphonebouwer nieuw leven moet inblazen. HTC heeft zwaar te lijden onder de concurrentie van Samsung en Apple. Het wilde de HTC One begin maart introduceren, maar moest de lancering wegens een gebrek aan onder meer cameraonderdelen uitstellen tot eind maart en in de Verenigde Staten zelfs tot 19 april.

De nettowinst kelderde in de drie maanden tot en met maart tot 2,2 miljoen euro, een daling met maar liefst 98 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar en bovendien een pak minder dan analisten hadden verwacht. De omzet daalde met meer dan een derde tot 1,1 miljard euro. Het is intussen het zesde opeenvolgende kwartaal dat HTC zijn winst ziet dalen. Het nieuwe resultaat is de laagste kwartaalwinst voor HTC van het bedrijf ooit. Een van de redenen van de slechte cijfers is de uitgestelde lancering van de HTC One, het toestel dat de Taiwanese smartphonebouwer nieuw leven moet inblazen. HTC heeft zwaar te lijden onder de concurrentie van Samsung en Apple. Het wilde de HTC One begin maart introduceren, maar moest de lancering wegens een gebrek aan onder meer cameraonderdelen uitstellen tot eind maart en in de Verenigde Staten zelfs tot 19 april.