Shenzen, een stad met 15 miljoen inwoners, vormde de laatste halte van de Chinese missie van de Belgische koning. In de stad is onder meer ook de hoofdzetel van het telecombedrijf Huawei gevestigd. De koning bracht dan ook een bezoek aan de onderneming. Hij werd er ontvangen door Ren Zhengfei, de CEO en de oprichter van de groep.

Brusselse gewest en Beliris

Huawei plant binnen de drie jaar 5G-technologie, de volgende generatie mobiel internet, uit te kunnen rollen. De "campus van de toekomst", een technologiepark van de ULB en VUB, wordt een van de centra die de technologie zal kunnen toepassen. Ook het Brusselse gewest en Beliris zijn betrokken bij het project.

"De uitdaging is om als een van de eersten betrokken te zijn bij de ontwikkeling van 5G. Je moet weten dat we achterop liepen bij de uitrol van 4G", zo benadrukte de Brusselse minister-president Rudi Vervoort.

Proximus wil tegen 2018 of 2019 een pilootproject opstarten op de campus. De Belgische onderneming zal niet enkele samen met zijn Chinese partner zorgen voor de uitrol van de 5G-technologie, maar zal de campus ook van de nodige ICT-uitrusting en infrastructuur voorzien. Ook zal het innovatiecentrum van Proximus er worden gevestigd. (Belga/NS)

Shenzen, een stad met 15 miljoen inwoners, vormde de laatste halte van de Chinese missie van de Belgische koning. In de stad is onder meer ook de hoofdzetel van het telecombedrijf Huawei gevestigd. De koning bracht dan ook een bezoek aan de onderneming. Hij werd er ontvangen door Ren Zhengfei, de CEO en de oprichter van de groep. Huawei plant binnen de drie jaar 5G-technologie, de volgende generatie mobiel internet, uit te kunnen rollen. De "campus van de toekomst", een technologiepark van de ULB en VUB, wordt een van de centra die de technologie zal kunnen toepassen. Ook het Brusselse gewest en Beliris zijn betrokken bij het project. "De uitdaging is om als een van de eersten betrokken te zijn bij de ontwikkeling van 5G. Je moet weten dat we achterop liepen bij de uitrol van 4G", zo benadrukte de Brusselse minister-president Rudi Vervoort. Proximus wil tegen 2018 of 2019 een pilootproject opstarten op de campus. De Belgische onderneming zal niet enkele samen met zijn Chinese partner zorgen voor de uitrol van de 5G-technologie, maar zal de campus ook van de nodige ICT-uitrusting en infrastructuur voorzien. Ook zal het innovatiecentrum van Proximus er worden gevestigd. (Belga/NS)