De Chinese telecomfabrikant Huawei brengt volgend jaar een mobiele telefoon op de markt die gebaseerd is op het Android-besturingssysteem.

Huawei was al actief in de gsm-markt, maar hield het tot nu toe steeds op goedkope toestellen of hooguit gsm's uit het middensegment. Door aan te kondigen dat het een smartphone uitbrengt die gebouwd is rond het Android-besturingssysteem (met Google als drijvende kracht), wijzigt Huawei nu van koers.

Huawei is - net als Sony Ericsson - een van de nieuwe leden die vorige week toetraden tot de Open Handset Alliance (OHA). Het is die alliantie die samenwerkt rond het Android-besturingssysteem. In welke landen Huawei zijn eerste Android-smartphone zal uitbrengen, is nog niet bekend.

De Chinese telecomfabrikant Huawei brengt volgend jaar een mobiele telefoon op de markt die gebaseerd is op het Android-besturingssysteem. Huawei was al actief in de gsm-markt, maar hield het tot nu toe steeds op goedkope toestellen of hooguit gsm's uit het middensegment. Door aan te kondigen dat het een smartphone uitbrengt die gebouwd is rond het Android-besturingssysteem (met Google als drijvende kracht), wijzigt Huawei nu van koers. Huawei is - net als Sony Ericsson - een van de nieuwe leden die vorige week toetraden tot de Open Handset Alliance (OHA). Het is die alliantie die samenwerkt rond het Android-besturingssysteem. In welke landen Huawei zijn eerste Android-smartphone zal uitbrengen, is nog niet bekend.