De keuze van het van oorsprong Spaanse Telefónica voor Huawei is een opmerkelijke. Deutsche Telekom besloot vorige week geen zaken te doen met de Chinezen vanwege de politieke onzekerheid rond Huawei. Dat bedrijf wordt door verschillende westerse landen beticht van te nauwe banden met de Chinese overheid. Die zou Huawei-apparatuur gebruiken om te spioneren in het Westen.

De opdracht van Telefónica is dan ook nog niet zeker. De Duitse overheid is nog bezig met het opstellen van veiligheidsregels voor 5G-netwerken. Het is onduidelijk of die regels zo worden opgesteld dat Huawei uitgesloten wordt.

De keuze van het van oorsprong Spaanse Telefónica voor Huawei is een opmerkelijke. Deutsche Telekom besloot vorige week geen zaken te doen met de Chinezen vanwege de politieke onzekerheid rond Huawei. Dat bedrijf wordt door verschillende westerse landen beticht van te nauwe banden met de Chinese overheid. Die zou Huawei-apparatuur gebruiken om te spioneren in het Westen.De opdracht van Telefónica is dan ook nog niet zeker. De Duitse overheid is nog bezig met het opstellen van veiligheidsregels voor 5G-netwerken. Het is onduidelijk of die regels zo worden opgesteld dat Huawei uitgesloten wordt.