De Chinese technologiereus stelt in Japan zijn graphene-assisted high temperature Li-ion batterij voor. Die kan tot op 60°C functioneel blijven, dat is tien graden hoger dan bestaande Li-ion batterijen. Daarbij ligt ook de levensduur van de batterij twee maal hoger.

Concreet wordt grafeen gebruikt voor de koeling. Al is de stof niet de enige die er voor zorgt. Zo werd er ook een speciaal additief toegevoegd in de elektrolyten om decompositie bij hoge temperaturen te voorkomen. Ook werd de kathode verbeterd om de temperatuur hiervan stabieler te maken.

De betere weerbaarheid heeft ook een impact op de levensduur. Zo zou de batterij zeventig procent van zijn capaciteit behouden na 2.000 herladingen bij 60°C. Bij 200 dagen lang opladen bij dezelfde temperatuur zou de batterij bovendien maar 13 procent van de capaciteit verliezen.

Huawei ziet de technologie vooral interessant voor zendmasten in warme omgevingen waarbij de batterij meteen langer dan vier jaar kan blijven zitten. Over telefoons spreekt het bedrijf voorlopig nog niet. Al ziet het wel mogelijkheden in bijvoorbeeld drones, waar de warmte van het toestel ook snel kan oplopen.

De Chinese technologiereus stelt in Japan zijn graphene-assisted high temperature Li-ion batterij voor. Die kan tot op 60°C functioneel blijven, dat is tien graden hoger dan bestaande Li-ion batterijen. Daarbij ligt ook de levensduur van de batterij twee maal hoger.Concreet wordt grafeen gebruikt voor de koeling. Al is de stof niet de enige die er voor zorgt. Zo werd er ook een speciaal additief toegevoegd in de elektrolyten om decompositie bij hoge temperaturen te voorkomen. Ook werd de kathode verbeterd om de temperatuur hiervan stabieler te maken.De betere weerbaarheid heeft ook een impact op de levensduur. Zo zou de batterij zeventig procent van zijn capaciteit behouden na 2.000 herladingen bij 60°C. Bij 200 dagen lang opladen bij dezelfde temperatuur zou de batterij bovendien maar 13 procent van de capaciteit verliezen.Huawei ziet de technologie vooral interessant voor zendmasten in warme omgevingen waarbij de batterij meteen langer dan vier jaar kan blijven zitten. Over telefoons spreekt het bedrijf voorlopig nog niet. Al ziet het wel mogelijkheden in bijvoorbeeld drones, waar de warmte van het toestel ook snel kan oplopen.