Huawei heeft in het laatste kwartaal van 2011 concurrent Nokia Siemens Networks voorbijgestoken in de markt van draadloze netwerkinfrastructuur. Enkel Ericsson wist de Chinese telecomleverancier nog achter zich te laten.

2011 was overigens een goed jaar voor de verkopers van 'wireless infrastructure', zoals blijkt uit een rapport van ABI Research. Huawei zette vooral een uitzonderlijk goed vierde kwartaal neer en tekende ruim 2,5 miljard dollar omzet op voor wireless networks: 54% meer dan in het derde kwartaal. Jaar-op-jaar gaat Huawei er 38% op vooruit.

Enkel Ericsson verkocht in Q4 nog meer en blijft met 3,5 miljard dollar aan sales de marktleider in draadloze netwerkuitrusting. Nokia Siemens Networks (NSN) moet zich nu tevreden stellen met de derde plaats (2,4 miljard dollar aan sales in Q4).

NSN gaat zoals bekend door een herstructurering met 17.000 ontslagen waarvan 127 in België tot gevolg. De Duits-Finse joint-venture, die structureel verlieslatend is, hoopt met de herstructurering jaarlijks 1 miljard euro kosten te besparen.

Over het algemeen ziet ABI Research in deze markt wel tekenen dat in het laatste kwartaal wat voorzichtigheid ingebouwd werd door operatoren: een gevolg van de nog steeds onzekere macroeconomische situatie.

Lees ook het interview met de Belgische country manager Dominique Vanhamme van Huawei in de papieren versie van Data News, en in de abonneesectie op onze website.

Huawei heeft in het laatste kwartaal van 2011 concurrent Nokia Siemens Networks voorbijgestoken in de markt van draadloze netwerkinfrastructuur. Enkel Ericsson wist de Chinese telecomleverancier nog achter zich te laten.2011 was overigens een goed jaar voor de verkopers van 'wireless infrastructure', zoals blijkt uit een rapport van ABI Research. Huawei zette vooral een uitzonderlijk goed vierde kwartaal neer en tekende ruim 2,5 miljard dollar omzet op voor wireless networks: 54% meer dan in het derde kwartaal. Jaar-op-jaar gaat Huawei er 38% op vooruit. Enkel Ericsson verkocht in Q4 nog meer en blijft met 3,5 miljard dollar aan sales de marktleider in draadloze netwerkuitrusting. Nokia Siemens Networks (NSN) moet zich nu tevreden stellen met de derde plaats (2,4 miljard dollar aan sales in Q4).NSN gaat zoals bekend door een herstructurering met 17.000 ontslagen waarvan 127 in België tot gevolg. De Duits-Finse joint-venture, die structureel verlieslatend is, hoopt met de herstructurering jaarlijks 1 miljard euro kosten te besparen.Over het algemeen ziet ABI Research in deze markt wel tekenen dat in het laatste kwartaal wat voorzichtigheid ingebouwd werd door operatoren: een gevolg van de nog steeds onzekere macroeconomische situatie.Lees ook het interview met de Belgische country manager Dominique Vanhamme van Huawei in de papieren versie van Data News, en in de abonneesectie op onze website.