Volgens IDC verkocht Huawei tijdens het tweede kwartaal 54,2 miljoen smartphones: 41 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee springt het over Apple, dat op 41,3 miljoen iPhones strandde. Samsung verkocht 71,5 miljoen stuks.

Huawei heeft volgens IDC nu een marktaandeel van 16 procent. Samsung is goed voor 21 procent, en Apple voor 12 procent. Chinese smartphonemakers winnen aan invloed. Niet alleen groeit hun binnenlandse markt, ze winnen ook marktaandeel in Europa en Afrika. Op de Amerikaanse markt breken ze evenwel niet door.

Volgens IDC verkocht Huawei tijdens het tweede kwartaal 54,2 miljoen smartphones: 41 procent meer dan een jaar eerder. Daarmee springt het over Apple, dat op 41,3 miljoen iPhones strandde. Samsung verkocht 71,5 miljoen stuks. Huawei heeft volgens IDC nu een marktaandeel van 16 procent. Samsung is goed voor 21 procent, en Apple voor 12 procent. Chinese smartphonemakers winnen aan invloed. Niet alleen groeit hun binnenlandse markt, ze winnen ook marktaandeel in Europa en Afrika. Op de Amerikaanse markt breken ze evenwel niet door.