Uit dinsdag in San Francisco ingediend papierwerk blijkt dat Samsung volgens Huawei inbreuk maakt op elf patenten die betrekking hebben op de industriestandaard voor de vierde generatie mobiele apparaten. Huawei eist een schadevergoeding, maar voor zover bekend heeft het bedrijf niet gevraagd om een blokkade voor de verkoop van Samsung-producten in de VS.

De patenten betreffen communicatienetwerken en software voor LTE-netwerken. Huawei stelt Samsung te hebben aangeboden om een eerlijk tarief te berekenen, maar Samsung zou weigeren te betalen.

Ook in Shenzhen, waar Huawei is gevestigd, is een zaak ingediend. (Belga/WK)

Uit dinsdag in San Francisco ingediend papierwerk blijkt dat Samsung volgens Huawei inbreuk maakt op elf patenten die betrekking hebben op de industriestandaard voor de vierde generatie mobiele apparaten. Huawei eist een schadevergoeding, maar voor zover bekend heeft het bedrijf niet gevraagd om een blokkade voor de verkoop van Samsung-producten in de VS.De patenten betreffen communicatienetwerken en software voor LTE-netwerken. Huawei stelt Samsung te hebben aangeboden om een eerlijk tarief te berekenen, maar Samsung zou weigeren te betalen.Ook in Shenzhen, waar Huawei is gevestigd, is een zaak ingediend. (Belga/WK)