De high-end smartphones van Huawei die werden voorgesteld op het Mobile World Congres in Barcelona, worden nog dit jaar gelanceerd in België. Dat vertelt country manager Dominique Vanhamme van Huawei in een gesprek met Data News. "De toestellen moeten onze naambekendheid vergroten." De Chinese telecomgigant Huawei is al lang geen zuivere leverancier meer van telecomuitrusting. Het bedrijf heeft een heus ecosysteem gebouwd rond zijn operatoren, en biedt zowel uitzendmasten, datacenter-infrastructuur als software en managed services aan. Straks komt daar nog een gamma high-end Android smartphones bij, op basis van eigen chipsets, dat gerust de vergelijking met de betere toestellen van Samsung of HTC kan doorstaan.

Volgens vp European channels en country manager voor de Belgische enterprise unit Dominique Vanhamme worden die toestellen nog dit jaar gelanceerd in ons land. "Het is de bedoeling om een combinatie van telefoons, smartphones én tablets aan te bieden in België", aldus Vanhamme. "Die toestellen zullen zowel via een partneroperator (allicht Belgacom, nvdr.) als via een distributeur aan de man gebracht worden."

De slimme mobieltjes waar het om gaat, zijn de Ascend D Quad en de Quad XL, beiden uitgerust met een supersnelle 1,5 GHz quad core processor. Beide toestellen draaien op Android 4.0 'Ice Cream Sandwich', en combineren een HD-beeldscherm van 4,5 inch met een 8-megapixelcamera. Daarnaast is er nog de Ascend D1, een goedkopere, afgeslankte versie.

"Onze smartphones moeten de naambekendheid van Huawei vergroten", aldus nog Vanhamme. "Brand recognition ís belangrijk, vandaar ook dat we in de komende maanden onze marketinginspanningen fors gaan opvoeren. Geloof me, je zal niet meer naast Huawei kunnen kijken!"

Het volledige interview met Dominique Vanhamme is te lezen in de papieren versie van Data News, en in de abonneesectie op onze website.

De high-end smartphones van Huawei die werden voorgesteld op het Mobile World Congres in Barcelona, worden nog dit jaar gelanceerd in België. Dat vertelt country manager Dominique Vanhamme van Huawei in een gesprek met Data News. "De toestellen moeten onze naambekendheid vergroten." De Chinese telecomgigant Huawei is al lang geen zuivere leverancier meer van telecomuitrusting. Het bedrijf heeft een heus ecosysteem gebouwd rond zijn operatoren, en biedt zowel uitzendmasten, datacenter-infrastructuur als software en managed services aan. Straks komt daar nog een gamma high-end Android smartphones bij, op basis van eigen chipsets, dat gerust de vergelijking met de betere toestellen van Samsung of HTC kan doorstaan. Volgens vp European channels en country manager voor de Belgische enterprise unit Dominique Vanhamme worden die toestellen nog dit jaar gelanceerd in ons land. "Het is de bedoeling om een combinatie van telefoons, smartphones én tablets aan te bieden in België", aldus Vanhamme. "Die toestellen zullen zowel via een partneroperator (allicht Belgacom, nvdr.) als via een distributeur aan de man gebracht worden." De slimme mobieltjes waar het om gaat, zijn de Ascend D Quad en de Quad XL, beiden uitgerust met een supersnelle 1,5 GHz quad core processor. Beide toestellen draaien op Android 4.0 'Ice Cream Sandwich', en combineren een HD-beeldscherm van 4,5 inch met een 8-megapixelcamera. Daarnaast is er nog de Ascend D1, een goedkopere, afgeslankte versie. "Onze smartphones moeten de naambekendheid van Huawei vergroten", aldus nog Vanhamme. "Brand recognition ís belangrijk, vandaar ook dat we in de komende maanden onze marketinginspanningen fors gaan opvoeren. Geloof me, je zal niet meer naast Huawei kunnen kijken!" Het volledige interview met Dominique Vanhamme is te lezen in de papieren versie van Data News, en in de abonneesectie op onze website.