Huawei verkocht in de eerste helft van dit jaar 25 procent meer smartphones dan in dezelfde periode vorig jaar. In de consumer business group, waaronder de smartphones vallen, stijgt de omzet met 41 procent tot 77,4 miljard yuan (10,54 miljard euro).

Volgens Reuters is die groei vooral te danken aan het succes in high-end markten zoals Europa. Huawei is momenteel nummer drie in de smartphonemarkt en heeft de ambitie om de komende vijf jaar Samsung en Apple, de twee grootste merken, in te halen. Andere smartphonemakers zullen in de komende jaren opgeven, verwacht het bedrijf.

Al zeggen sectorkenners aan Reuters dat die voorspelling wel zeer optimistisch is. Zo krijgt het bedrijf ook concurrentie uit eigen streek, onder meer van Xiaomi en Lenovo, en treedt er stilaan verzadiging op in de smartphonemarkt, wat groei of hoge winstmarges lastig maakt.

Huawei verkocht in de eerste helft van dit jaar 25 procent meer smartphones dan in dezelfde periode vorig jaar. In de consumer business group, waaronder de smartphones vallen, stijgt de omzet met 41 procent tot 77,4 miljard yuan (10,54 miljard euro).Volgens Reuters is die groei vooral te danken aan het succes in high-end markten zoals Europa. Huawei is momenteel nummer drie in de smartphonemarkt en heeft de ambitie om de komende vijf jaar Samsung en Apple, de twee grootste merken, in te halen. Andere smartphonemakers zullen in de komende jaren opgeven, verwacht het bedrijf.Al zeggen sectorkenners aan Reuters dat die voorspelling wel zeer optimistisch is. Zo krijgt het bedrijf ook concurrentie uit eigen streek, onder meer van Xiaomi en Lenovo, en treedt er stilaan verzadiging op in de smartphonemarkt, wat groei of hoge winstmarges lastig maakt.