WiMax is een hot topic op het ITU Telecom World Congres in Geneve. Een van de grote believers in de technologie is Huawei. De Chinese hardwareproducent voorspelt een enorme groei in de verkoop van WiMax-gerelateerde producten.

Topman Zhao Ming van Huawei vertelde aan de pers dat zijn bedrijf dit jaar al 500 miljoen dollar heeft verdiend met het binnenhalen van WiMax-contracten. In 2010 zou dat getal volgens hem verdubbelen tot 1 miljard dollar. "2009 zal de annalen ingaan als het jaar waarin WiMax echt van de grond kwam", klonk het.

Volgens het WiMax-forum zijn er momenteel tussen de acht en de tien miljoen WiMax-gebruikers in de wereld. Algemeen wordt aangenomen dat er dat tegen 2013 ongeveer 100 miljoen zullen zijn.

WiMax is een hot topic op het ITU Telecom World Congres in Geneve. Een van de grote believers in de technologie is Huawei. De Chinese hardwareproducent voorspelt een enorme groei in de verkoop van WiMax-gerelateerde producten. Topman Zhao Ming van Huawei vertelde aan de pers dat zijn bedrijf dit jaar al 500 miljoen dollar heeft verdiend met het binnenhalen van WiMax-contracten. In 2010 zou dat getal volgens hem verdubbelen tot 1 miljard dollar. "2009 zal de annalen ingaan als het jaar waarin WiMax echt van de grond kwam", klonk het. Volgens het WiMax-forum zijn er momenteel tussen de acht en de tien miljoen WiMax-gebruikers in de wereld. Algemeen wordt aangenomen dat er dat tegen 2013 ongeveer 100 miljoen zullen zijn.