Huawei maakte in het Zuid-Chinese Shenzen zijn jaarcijfers bekend. Het bedrijf boekte in 2012 een omzetgroei van 8 procent tot 220 miljard yuan (27,3 miljard euro).

Smartphonegigant Huawei is in het vierde kwartaal van vorig jaar uitgegroeid tot de op twee na grootste smartphoneproducent, na Apple en Samsung.

'In de toekomst zal ICT blijven groeien, met nieuwe mogelijkheden die komen van onder andere cloud computing. Gewone gsm's zullen aan een steeds hoger tempo plaats maken voor smartphones,' zo zei CEO Guo Ping.

Instapmodel

De Ascend Y200, een Android-smartphone van Huawei, wordt later deze maand te koop aangeboden door Colruyt voor 79 euro inclusief een belkrediet ter waarde van 10 euro. (DPA/KVDA)

Huawei maakte in het Zuid-Chinese Shenzen zijn jaarcijfers bekend. Het bedrijf boekte in 2012 een omzetgroei van 8 procent tot 220 miljard yuan (27,3 miljard euro). Smartphonegigant Huawei is in het vierde kwartaal van vorig jaar uitgegroeid tot de op twee na grootste smartphoneproducent, na Apple en Samsung. 'In de toekomst zal ICT blijven groeien, met nieuwe mogelijkheden die komen van onder andere cloud computing. Gewone gsm's zullen aan een steeds hoger tempo plaats maken voor smartphones,' zo zei CEO Guo Ping. Instapmodel De Ascend Y200, een Android-smartphone van Huawei, wordt later deze maand te koop aangeboden door Colruyt voor 79 euro inclusief een belkrediet ter waarde van 10 euro. (DPA/KVDA)