Volgens Britse media zou de Chinese leverancier van telecomapparatuur in vergevorderde gesprekken zijn met het Londense metrobedrijf Transport of London en het stadsbestuur voor de aanleg van een mobiel netwerk in de metrotunnels en -stations.

Huawei is volgens sommige kranten bereid zelfs de zowat 60 miljoen euro die daarvoor nodig is zelf op te hoesten. Het bedrijf zou de installatiekosten terugverdienen met het nderhoudscontract. Ook het Franse bedrijf Thales en operatoren Vodafone en O2 zouden meewerken aan de installatie.

Huawei noemt het een vriendendienst van het ene Olympische gastland voor het andere. De Olympische Spelen van 2012 vinden plaats in Londen. Bij sommige politici heerst er wel twijfel over de geste van Huawei: zou het wel verstandig zijn zulk een kritiek onderdeel van de Londense mobiele infrastructuur in handen te geven van een Chinees bedrijf, is een veelgestelde vraag. Vergelijkbare securityvraagstukken deden Huawei (en concurrent ZTE) in december nog een miljardendeal verliezen bij de Amerikaanse operator Sprint Nextel.

Volgens Britse media zou de Chinese leverancier van telecomapparatuur in vergevorderde gesprekken zijn met het Londense metrobedrijf Transport of London en het stadsbestuur voor de aanleg van een mobiel netwerk in de metrotunnels en -stations. Huawei is volgens sommige kranten bereid zelfs de zowat 60 miljoen euro die daarvoor nodig is zelf op te hoesten. Het bedrijf zou de installatiekosten terugverdienen met het nderhoudscontract. Ook het Franse bedrijf Thales en operatoren Vodafone en O2 zouden meewerken aan de installatie. Huawei noemt het een vriendendienst van het ene Olympische gastland voor het andere. De Olympische Spelen van 2012 vinden plaats in Londen. Bij sommige politici heerst er wel twijfel over de geste van Huawei: zou het wel verstandig zijn zulk een kritiek onderdeel van de Londense mobiele infrastructuur in handen te geven van een Chinees bedrijf, is een veelgestelde vraag. Vergelijkbare securityvraagstukken deden Huawei (en concurrent ZTE) in december nog een miljardendeal verliezen bij de Amerikaanse operator Sprint Nextel.