Door die groei van 20 procent bestaat de achterstand op Apple nog slechts uit 3 miljoen smartphones, becijferde marktonderzoeker Canalys.

Ook de plaatsen vier en vijf zijn voor Chinese fabrikanten. Oppo en Xiaomi zagen hun afzet meer dan verdubbelen. In China zelf viel Apple eerder deze week al uit de top vier voor smartphoneleveringen. De Amerikaanse technologiegigant ondervindt er veel concurrentie van lokale fabrikanten, die doorgaans goedkopere toestellen aanbieden.

Samsung blijft met voorsprong de grootste telefoonfabrikant ter wereld. In het tweede kwartaal van dit jaar leverde het Koreaanse concern 79 miljoen telefoons, iets meer dan dezelfde periode een jaar eerder.

Door die groei van 20 procent bestaat de achterstand op Apple nog slechts uit 3 miljoen smartphones, becijferde marktonderzoeker Canalys.Ook de plaatsen vier en vijf zijn voor Chinese fabrikanten. Oppo en Xiaomi zagen hun afzet meer dan verdubbelen. In China zelf viel Apple eerder deze week al uit de top vier voor smartphoneleveringen. De Amerikaanse technologiegigant ondervindt er veel concurrentie van lokale fabrikanten, die doorgaans goedkopere toestellen aanbieden. Samsung blijft met voorsprong de grootste telefoonfabrikant ter wereld. In het tweede kwartaal van dit jaar leverde het Koreaanse concern 79 miljoen telefoons, iets meer dan dezelfde periode een jaar eerder.