Maandag maakte Barra zelf bekend dat hij om gezondheidsredenen China verlaat en niet langer vicepresident Global operations is bij Xiaomi. Op dat moment klonk het dat hij in een andere rol voor het bedrijf zou werken.

Sinds vanmorgen krijgt dat verhaal een andere draai: facebookoprichter Mark Zuck laat weten dat Barra voortaan verantwoordelijk wordt voor alle VR-activiteiten, waaronder Oculus Rift.

Oculus zat sinds eind vorig jaar zonder topman nadat Brendan Iribe werd doorgeschoven naar de pc-afdeling van Oculus. De job job wordt voortaan ingevuld door Barra. In de aankondiging laat Zuckerberg weten dat hij uitkijkt naar de samenwerking, onder meer gezien Barra's ervaring met Android (bij Google) en met het ontwikkelen van slimme toestellen (bij Xiaomi).

Maandag maakte Barra zelf bekend dat hij om gezondheidsredenen China verlaat en niet langer vicepresident Global operations is bij Xiaomi. Op dat moment klonk het dat hij in een andere rol voor het bedrijf zou werken.Sinds vanmorgen krijgt dat verhaal een andere draai: facebookoprichter Mark Zuck laat weten dat Barra voortaan verantwoordelijk wordt voor alle VR-activiteiten, waaronder Oculus Rift.Oculus zat sinds eind vorig jaar zonder topman nadat Brendan Iribe werd doorgeschoven naar de pc-afdeling van Oculus. De job job wordt voortaan ingevuld door Barra. In de aankondiging laat Zuckerberg weten dat hij uitkijkt naar de samenwerking, onder meer gezien Barra's ervaring met Android (bij Google) en met het ontwikkelen van slimme toestellen (bij Xiaomi).